Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Inleiding
Opbouw of Inbouw
Voordelen Inbouw
Voordelen Opbouw
Beste keuze
Hout
Polyester
Bouwkundig
Toebehoren
Advies
Laat alles zien

Een zwembad kopen met het beste advies

Een zwembad kopen, maar heeft u nog geen idee wat voor een soort en wat er bij komt kijken? In dit overzicht staan alle mogelijkheden, met daarbij de toebehoren om het zwembad compleet te maken. Deze zwembad handleiding is ervoor bedoeld om u zo goed mogelijk te helpen bij een zwembad kopen. Welke modellen zijn het meest geschikt voor u? Welke afmetingen zijn er en in welke vorm? Vragen die waarschijnlijk het eerst in u opkomen. Op deze pagina vindt u de antwoorden op uw vragen.

Opbouw zwembad of inbouw zwembad?

Allereerst is het goed om te bepalen of u een opbouw zwembad of een inbouw zwembad wilt. De keuze uit één van deze mogelijkheden kan de uiteindelijk keuze voor een zwembad beïnvloeden. Bepaalde modellen kunnen wel (half) boven de grond geplaatst worden, en anderen niet. De uiteindelijke kosten kunnen hierdoor ook beïnvloed worden. Inbouw zwembaden zijn in de basis duurder dan opbouw zwembaden.

biddingw

Voordelen van een inbouw zwembad

Inbouw zwembaden bieden veel voordelen en mogelijkheden. Allereerst heeft u keuze uit veel modellen, vormen en afmetingen. Rond zwembad, rechthoekig zwembad of liever een andere vorm? Alles is mogelijk. Daarnaast kunt u een inbouw zwembad mooi verwerken in het design van uw tuin, waardoor het een luxere en strakkere uitstraling geeft. Bij een inbouw zwembad is het ook mogelijk om een lamellendek te installeren. De zwembaden gaan ook veel langer mee, omdat veel inbouw zwembaden gemaakt zijn vaak sterk en duurzaam materiaal. Ook hebben weersomstandigheden geen invloed op de buitenkant van het zwembad.

Voordelen van een opbouw zwembad

Wilt u snel van het zwembad kunnen genieten? Dan is een opbouw zwembad misschien een betere optie. De bouwtijd is veel korter en de totale kosten zijn ook lager. U hoeft namelijk geen gat te graven en hier een betonplaat in te storten. Houten zwembaden, stalen zwembaden en onze nieuwe Laghetto zwembaden zijn geschikt om op te bouwen, waarbij een houten zwembad ook nog eens geschikt is voor half-inbouw. Wilt u het zwembad tijdelijk opbouwen en het later alsnog inbouwen? Dan kan dat ook.

exteriorliving_infiniteau_2

Welk zwembad is het beste?

Uiteindelijk is maar één ding belangrijk: welk zwembad is het beste voor u? Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen bij het maken van de beste keuze, zodat u nog heel lang plezier gaat hebben van het zwembad. Vindt u het lastig om aan de hand van deze pagina een keuze te maken? Dan kunnen we u helpen met onze nieuwe configurator. Hieronder leggen we de voor- en nadelen van de verschillende zwembaden uit, dus lees zeker verder.

Houten zwembad in de tuin

Een houten zwembad wordt als volledige set geleverd. Dat betekent dat alles erbij zit om het zwembad gebruiksklaar te maken. Denk hierbij aan een skimmerset, filterinstallatie en montagemateriaal. Alle balken zijn in de fabriek op maat gezaagd, waardoor u zelf niets meer hoeft te zagen. De balken worden in elkaar geschoven bij het opbouwen van het zwembad. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tekeningen precies gevolgd worden, om te voorkomen dat u aan het eind niet uit komt. De gemiddelde prijs van een houten zwembad is tussen de €7.000 en €15.000. Hierin zijn zwembad toebehoren nog niet meegenomen.

De voordelen op een rij

Een houten zwembad biedt veel voordelen. Zo is een houten zwembad plaatsen redelijk eenvoudig, in vergelijking met andere soorten. Dit komt door de speciale zwaluwverbinding, waarmee de houten balken op elkaar geschoven kunnen worden. Zelf bouwen of door ons laten bouwen? Dan duurt het met 2 personen ongeveer 2 dagen. Voor een houten zwembad inbouw heeft u geen betonplaat nodig, in tegenstelling tot alle andere zwembaden.

Over Houten zwembaden

 • Geschikt voor Opbouw & Inbouw
 • Montagetijd: 2 dagen, met 2 personen
 • Gemiddelde levensduur: 10 - 15 jaar
 • Beperkt in vormen en afmetingen
Meer over Houten Zwembaden

Polyester zwembad op maat

Een polyester zwembad is van uitzonderlijke kwaliteit. De bak is gemaakt van het beste polyester, versterkt met glasvezel. Zo bent u verzekerd van tientallen jaren zwemplezier. De bak mag niet door particulieren geplaatst worden – wij bouwen daarom het zwembad voor u in. We sluiten dan meteen de apparatuur voor u aan. Het polyester zwembad plaatsen is binnen een dag gedaan, maar met het aansluiten erbij neemt de bouw meerdere dagen in beslag. Ook heeft dit zwembad een betonplaat nodig en moeten de wanden gestabiliseerd worden.

Over polyester zwembaden

 • Hoogste kwaliteit Polyester
 • Montagetijd: één week, exclusief graven
 • Gemiddelde levensduur: meer dan 25 jaar
 • De aanschafprijs is hoog
Meer over Polyester zwembaden

Zwembad kopen van polyester of polypropyleen

Op zoek naar het neusje van de zalm? Een zwembad waar u meer dan 25 jaar plezier van gaat hebben? Dan is een polyester of polypropyleen zwembad een hele mooie en strakke oplossing. U heeft veel vrijheid in het kiezen van een vorm of afmeting, maar de maten zijn niet zelf te bepalen. Zo kunt u zelfs voor een plunge pool gaan, die beschikbaar zijn vanaf 2 x 2 meter. Dit soort zwembaden worden ook wel prefab zwembaden genoemd.

> Lees hier meer over ‘wat is een plunge pool

Bouwkundig zwembad

Met een bouwkundig zwembad heeft u enorm veel vrijheid. Uitzonderlijke vormen of maten voor uw zwembad? Dan zit u met een bouwkundig zwembad goed. Met de zwembad bouwblokken kunt u het zwembad zo groot en hoog maken als u zelf wilt. Dit type zwembaden staan bekend om hun hoge isolatiewaarde en lange levensduur. De bouwblokken worden volgestort met C20/25 beton. De blokken zijn gemaakt van een speciaal piepschuim dat extra veel piepschuim vasthoudt.

Voordelen van een bouwkundig zwembad

Een groot voordeel van dit type zwembad, is de vrijheid die u heeft bij het bepalen van de afmetingen en vorm. Met een gemiddelde levensduur van 70 jaar, is dit de beste keuze wanneer u voor een hele lange tijd een prachtig zwembad wilt. Wel is er meer technische kennis vereist wanneer u dit zwembad zelf wilt bouwen.

Over bouwkundige zwembaden

 • Volledige vrijheid in vormen en afmetingen
 • Hoge isolatiewaarde door het piepschuim
 • Gemiddelde levensduur: 70 jaar
 • Lastiger te bouwen dan andere soorten
Meer over Bouwkundige zwembaden

Een zwembad kopen compleet met toebehoren

Een zwembad kopen doet u natuurlijk met de beste zwembad toebehoren. Na de aanleg moet het water schoon blijven. Er zijn veel manieren om dit voor elkaar te krijgen. De basis is om de bodem vuilvrij te houden. Dit kan met een zwembadrobot. Kristalhelder water? Dit krijgt u voor elkaar door het toepassen van waterbehandelingstechnieken. Een zoutelectrolyse of chloor doseersysteem zijn hier erg geschikt voor. Wanneer u optimaal wilt genieten, kunt u het zwemseizoen verlengen met een zwembad warmtepomp, die uw water tot wel 30 graden kan verwarmen.

Vrijblijvend advies van één van onze Specialisten?

Wij snappen dat het lastig is om de beste keuze te maken, waar u nog jarenlang plezier van gaat hebben. Onze specialisten hebben veel ervaringen met alle soorten zwembaden en adviseren u hier dan ook graag bij. In onze Winkel van ruim 3000m2 staan diverse voorbeelden opgesteld en kunt u zien wat wij voor u kunnen betekenen. Onze eigen montagedienst kan het zwembad zelfs voor u bouwen, wanneer u dit niet zelf wilt of kunt.