Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Verschil 1: de manier van fabriceren
Verschil 2: opbouw van het materiaal
Keuzemogelijkheden
Wat is beter?
Laat alles zien

Polypropyleen zwembaden en polyester zwembaden zijn één van de bekendste zwembad soorten. Het zijn allebei prefab zwembaden, maar wat zijn de verschillen en welk soort heeft meer voordelen? In dit artikel leggen we dit precies uit en geven we advies over de beste keuze, waar u jarenlang plezier van gaat hebben.

Polyfaser polyester zwembad productie - Rhodos.nl

Verschil 1: de manier van fabriceren

Een groot verschil is de manier waarop beide zwembaden geproduceerd worden. Een polypropyleen zwembad bestaat uit grote panelen die aan elkaar gelast worden. Een polyester zwembad wordt gevormd uit 1 stuk materiaal, in een speciale geconditioneerde ruimte. Dit geeft polyester een strakkere uitstraling, omdat er geen naden zichtbaar zijn. Daarentegen heeft u meer mogelijkheden bij een zwembad van polypropyleen.

Verschil 2: opbouw van het materiaal

Bij polyester, dat gebruikt wordt voor zwembaden, zijn meerdere lagen onder hoge druk op elkaar geperst. We zien dat bij goedkopere polyester zwembaden na verloop van tijd osmose ontstaat, omdat er lucht tussen de lagen achterblijft. Dit risico is geminimaliseerd bij polyester zwembaden van hogere kwaliteit. Let hierbij dus goed op de kwaliteit die u kiest.

Bij Polypropyleen dat gebruikt wordt voor zwembaden is er een minimale kans op osmose. Dat is één van de redenen waarom er vaker voor dit type zwembad gekozen wordt. Beide types zijn goed bestand tegen chemicaliën die bij een zwembad gebruikt worden.

Verschil 3: keuzemogelijkheden

Waar er bij polyester zwembaden vaak een aantal keuzemogelijkheden qua vormen en maten zijn, zijn deze mogelijkheden bij polypropyleen eindeloos. Polyester zwembaden worden namelijk gevormd door een speciale mal. Daardoor is het niet mogelijk om speciale wensen door te voeren. Doordat nagenoeg alles te maken is met polypropyleen, kunt u zelf de afmetingen bepalen en kiezen waar bepaalde elementen (bijvoorbeeld plage of trap) geplaatst worden. Bij polypropyleen is het niet mogelijk om met ronde vormen te werken, zoals een romeinse trap. Dit kan alleen bij polyester zwembaden.

Wat is beter: een polyester of polypropyleen zwembad?

Ondanks dat een polyester zwembad meer bekendheid heeft, zien we de laatste jaren dat polypropyleen zwembaden snel terrein winnen. Welk zwembad beter is, is afhankelijk van uw wensen en eisen. Heeft u veel eisen en wilt u een minimaal risico op osmose? Dan adviseren we eerder een polypropyleen zwembad. Wilt u bijvoorbeeld een starand, Romeinse trap of andere ronde vormen in het zwembad, adviseren we een polyester zwembad. Bij ons merk, Polyfaser, heeft u ook een minimale kans op osmose.