Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Inleiding
Trend 1: Ibiza style creëren met een wit zwembad
Trend 2: zwembad met ruime plage (zitgedeelte)
Trend 3: zwemmachine in het zwembad
Trend 4: prefab zwembaden
Populaire zwembaden
Hulp bij een keuze
Laat alles zien

De afgelopen jaren brengen we steeds meer tijd door in onze tuin: de plek om te ontspannen. Ook steeds vaker zien we dan een zwembad in de tuin, om baantjes in te zwemmen of gewoon te genieten van het mooie weer. Hieronder vind je 4 inspirerende zwembad trends in 2024, zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de markt of dit mee kunt nemen als inspiratie voor jouw eigen zwembad.

Trend 1: mediterrane uitstraling door aardse tinten

We zien steeds meer aardse tinten terug in zwembaden. Denk daarbij aan leemkleurig folie, dat het een mediterrane uitstraling geeft. De aardse tinten passen perfect bij minimalistische, rustieke, bohemian of organische tuinen. Leemkleurig folie laat het water blauw-groen ogen, wat zorgt voor een rustgevende uitstraling. In combinatie met olijfbomen, siergrassen of lavendel komt de kleur erg goed tot z’n recht.

 

rsz_1scherm_afbeelding_2024-01-17_om_173011
zwembad-plage

Trend 2: zwembad met ruime plage (zitgedeelte)

Een zwembad met zitgedeelte (plage) is ideaal voor een balans tussen actief zwemmen en genieten van de zon. Als de plage groot genoeg is, kunnen er bijvoorbeeld ligbedjes op geplaatst worden. De grootte van het zitgedeelte kan naar wens aangepast worden, waarbij het ook mogelijk is om bijvoorbeeld een inlooptrap aan de zijkant te plaatsen. Met een plage in het zwembad kan er gezwommen worden, maar kun je ook met een wijntje of biertje op het zitgedeelte zitten.

Trend 3: zwemmachine in het zwembad

Een trend die we de laatste tijd zien opkomen, is het gebruik van een zwemmachine. Dit is een turbine installatie die het mogelijk maakt om actief te zwemmen, ook als het zwembad niet heel groot is. Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren zwemmer bent. Door de keuze uit verschillende krachtige zwemmachines, is er voor iedereen een perfecte oplossing. De zwemervaring met een Binder zwemmachine is enorm goed, waarbij de stroming naar wens aan te passen is.

rsz_binder_hydrostar_430_carolin2
StF_ivory21-scaled

Trend 4: 3D-folie voor een luxere uitstraling

Waar voorheen veel werd gewerkt met effen zwembadfolie (blauw, wit en grijs), zien we tegenwoordig veel zwembadfolie met 3D-effect terug. Deze geven meer dimensie aan een zwembad en geven het een luxere uitstraling. Water ziet er ook net wat mooier uit dan bij een zwembad met effen afwerking.

Hulp bij een keuze

Het kiezen van een zwembad dat het beste past bij uw wensen en eisen kan lastig zijn. Daarom helpen we je hier graag mee. Onze specialisten adviseren bij de mogelijkheden, geven inspirerende inzichten en werken mee om jouw perfecte zwembad samen te stellen, die niet alleen van hoge kwaliteit is, maar waar je ook tientallen jaren plezier van gaat hebben.