Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom
Inleiding
Trend 1: Ibiza style creëren met een wit zwembad
Trend 2: zwembad met ruime plage (zitgedeelte)
Trend 3: jetstream in het zwembad
Trend 4: prefab zwembaden
Populaire zwembaden
Hulp bij een keuze
Laat alles zien

De afgelopen jaren brengen we steeds meer tijd door in onze tuin: de plek om te ontspannen. Ook steeds vaker zien we dan een zwembad in de tuin, om baantjes in te zwemmen of gewoon te genieten van het mooie weer. Hieronder vind je 4 inspirerende zwembad trends in 2023, zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in de markt of dit mee kunt nemen als inspiratie voor jouw eigen zwembad.

Trend 1: Ibiza style creëren met een wit zwembad

Waar de afgelopen jaren vooral blauwe zwembaden te zien waren, zien we nu een verschuiving naar witte zwembaden. Hiermee kan een echte Ibiza style gecreëerd worden. Bij een wit zwembad lijkt het water nog steeds blauw, maar het krijgt een frissere uitstraling.

 

wit-zwembad-ibiza-style
zwembad-plage

Trend 2: zwembad met ruime plage (zitgedeelte)

Een zwembad met zitgedeelte (plage) is ideaal voor een balans tussen actief zwemmen en genieten van de zon. Als de plage groot genoeg is, kunnen er bijvoorbeeld ligbedjes op geplaatst worden. De grootte van het zitgedeelte kan naar wens aangepast worden, waarbij het ook mogelijk is om bijvoorbeeld een inlooptrap aan de zijkant te plaatsen. Met een plage in het zwembad kan er gezwommen worden, maar kun je ook met een wijntje of biertje op het zitgedeelte zitten.

Trend 3: jetstream in het zwembad

Een trend die we de laatste tijd zien opkomen, is het gebruik van een jetstream. Dit is een tegenstroom installatie die het mogelijk maakt om actief te zwemmen, ook als het zwembad niet heel groot is. Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren zwemmer bent. Door de keuze uit verschillende krachtige jetstreams, is er voor iedereen een perfecte oplossing. De jetstream wordt aan de korte zijde van het zwembad geplaatst.

Lees ook: 5 inspirerende tips voor een wellness in eigen tuin

Trend 4: prefab zwembaden

Door de behoefte aan snelle plaatsing én de vrijheid in het samenstellen van een ideaal zwembad, zien we dat er steeds meer prefab zwembaden geplaatst worden. Het voordeel hiervan, is de lange levensduur. Daarbij is het wel belangrijk om een zwembad te kiezen dat gemaakt is van het beste materiaal. Bij kunststof van lagere kwaliteit kan de kleur na verloop van tijd veranderen of treedt er osmose op.

Hulp bij een keuze

Het kiezen van een zwembad dat het beste past bij uw wensen en eisen kan lastig zijn. Daarom helpen we je hier graag mee. Onze specialisten adviseren bij de mogelijkheden, geven inspirerende inzichten en werken mee om jouw perfecte zwembad samen te stellen, die niet alleen van hoge kwaliteit is, maar waar je ook tientallen jaren plezier van gaat hebben.

Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom