Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Inleiding
Het idee
De ligging
Budget
Betonplaat
Stabilisatie zijwanden
Toebehoren
Laat alles zien

U wilt een zwembad bouwen of laten bouwen, maar wat komt er allemaal bij kijken? Het is een proces waarbij er rekening gehouden moet worden met meerdere dingen, want genieten van uw zwembad doet u voor een hele lange tijd. Maar uiteindelijk is het de moeite meer dan waard. Het idee dat u op een warme zomerochtend uw eigen zwembad inspringt voor een verfrissende duik, is toch wel heel aantrekkelijk.

In dit artikel vertellen we van A tot Z wat er nodig is bij het bouwen van een zwembad. Welk zwembad heeft de langste levensduur? En hoe zit het met de prijzen en mogelijkheden? Nog onbeantwoorde vragen, waar we u alles over vertellen. Lees daarom snel verder!

Gat graven & Betonplaat storten

Het idee voor een zwembad is er – en nu?

Het begint bij een idee: u wil een zwembad in de tuin. Maar hoe gaat u dit aanpakken? Er zijn tal van mogelijkheden en het is lastig om direct een zwembad te vinden die precies aan uw wensen voldoet. Wij adviseren om altijd om over het volgende na te denken:

  1. Wordt het een inbouw zwembad of een opbouw zwembad?
  2. Welke vorm en afmetingen moet het zwembad hebben?

Op welke plek komt het zwembad te liggen?

Bij het bepalen van een plek is het belangrijk om naar een aantal factoren te kijken. U wilt het zwembad natuurlijk wel op de best mogelijke plaats bouwen. De beste plek, is de plek waar veel zon is gedurende de hele dag. Zo kunt u op ieder moment van de dag ronddobberen op een luchtbed. Ook zorgt de zon ervoor dat het zwembadwater warmer wordt.

Wat is uw budget voor het bouwen van een zwembad?

Het budget speelt een belangrijke rol bij de keuze. Bij de bouw moet ook rekening worden gehouden met de kosten voor graafwerkzaamheden, zwembad toebehoren en de afwerking. Hieronder een overzicht waarin we per budget een advies geven. Dit advies is niet bindend en natuurlijk bepaalt u zelf welk zwembad het uiteindelijk wordt.

Geschat budgetBeste zwembad keuzes
0 – 15.000 euroStalen zwembad & houten zwembad
16.000 – 25.000 euroInfinit’eau zwembad & Norsup zwembad
26.000 – 45.000 euroNorsup zwembad & bouwblokken zwembad
45.000 – 60.000 euroPolyester zwembad & bouwkundig zwembad
60.000+ euroPolyester zwembad & bouwkundig zwembad

Opmerking: de ‘beste keuzes’ zijn adviezen. Natuurlijk kunt u ook een ander soort zwembad kiezen bij uw budget.

Waar moet u goed over nadenken?

  • Wat is het beschikbare budget?
  • Komt het zwembad binnen of buiten?
  • Een zwembad boven of onder de grond?
  • Welke vormen spreken u aan?
Direct offerte aanvragen

Wel of geen betonplaat onder het zwembad?

Een betonplaat is de basis waar bijna ieder zwembad op staat. Het zorgt voor stabiliteit en een strakke ondervloer. De betonplaat moet gelegd en gedroogd zijn, voordat het zwembad wordt geplaatst. Zo gaat het niet verzakken.

Liever geen betonplaat storten? Dit hoeft niet bij een houten zwembad.

Moet een zwembad gestabiliseerd worden?

Vaak wel. Alleen bij houten zwembaden is dit niet altijd noodzakelijk. Met stabilisatiezand voorkomt u dat het zwembad door de waterdruk gaat uitzetten. Daarom is het heel belangrijk om het gat hiermee op te vullen. Wanneer het wordt toegevoegd, adviseren we een dikte van 50cm rondom het zwembad.

Bij een bouwblokken zwembad is het ook van belang om de wanden te bewapenen.

Schermafbeelding 2018-06-15 om 21.31.41

Een compleet inbouw zwembad met toebehoren

Met alleen een zwembad bent u er nog niet. Hier komen nog toebehoren bij, zoals een zwembadpomp, zwembad warmtepomp, zwembadrobot en meer. De keuze is uitgebreid en daarom adviseren we u hier graag in. Bij sommige zwembaden wordt apparatuur meegeleverd om het direct zwemklaar te maken. Dit geld bijvoorbeeld voor Infinit’eau zwembaden en Norsup zwembaden.

Het onderhoud van uw zwembad wordt een stuk makkelijk met de juiste zwembad toebehoren. Zo kunt u zoveel automatiseren als u zelf wilt. Dat betekent eigenlijk: alleen de lusten en niet de lasten. Wij adviseren graag over het automatiseren van uw zwembad!

Welk zwembad past bij u?

Wij helpen u graag verder!

Na het doorlopen van 5 eenvoudige stappen hebben we genoeg informatie om u persoonlijk advies te kunnen geven.

Gebruik onze configurator