Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom
Aanschafprijs plunge pool
Installatie van de plunge pool
Bouwkosten
Technische ruimte
Techniek pakketten
Optionele techniek
Jaarlijkse kosten
Offerte ontvangen
Laat alles zien

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de kosten van een plunge pool, hebben we dat in deze blog opgesomd. We kijken daarbij niet alleen naar de aanschafkosten van een plunge pool, maar ook naar bouwkosten en de maandelijkse/jaarlijkse kosten. Na het lezen van deze blog weet u precies wat u kunt verwachten. Let op: alle kosten in dit overzicht zijn indicatief en niet bindend.

Wilt u meer weten over wat een plunge pool is? Lees dan ons artikel ‘wat is een plunge pool‘.

rhodos-wellness-plunge-pool-zwembad

Aanschafkosten plunge pool

Het begint allemaal bij de aanschafkosten van een plunge pool. De prijs hangt af van een aantal factoren:

  • Totale afmetingen
  • Wel of geen inlooptrap
  • Wel of geen plage (zitplateau)

Op basis hiervan varieert een plunge pool in aanschaf tussen de €12.400 en €15.700. Hierbij gaan we bij de minimale prijs uit van een 400 x 250 x 125 cm plunge pool en bij de maximale prijs van een 500 x 300 x 125 cm plunge pool. Dit is inclusief skimmer, inspuiters en onderaanzuiging.

Installatie van de plunge pool

Het installeren van de plunge pool is ook een investering die meegenomen moet worden, tenzij u dit allemaal zelf doet.

Voor de installatie van een plunge pool moet u rekening houden met een bedrag van €3500,00. Dit is exclusief leidingwerk en andere materialen die tijdens de installatie gebruikt worden. Dit is een gemiddelde en hangt af van de omstandigheden.

Wat houdt installatie in?

  • Werkvoorbereiding
  • Monteren van de technische installatie
  • Aansluiten van het leidingwerk
  • Inregelen/testen van de technische installatie
  • Stellen en plaatsen plunge pool

Met welke bouwkosten moet ik rekening houden?

Een plunge pool brengt ook bouwkosten met zich mee. Wel kunnen deze erg verschillen door de bodemgesteldheid op de plaats waar het mini zwembad geplaatst moet worden. Wanneer het kleigrond betreft, zullen de kosten voor het graven van een gat wat hoger worden. Ook kan er op basis van bodemgesteldheid soms een betonplaat nodig zijn. We berekenen de grootte van het te graven gat als volgt:

Berekening: het gat wordt in de lengte en breedte 1 meter groter dan de afmetingen van de plunge pool. Voorbeeld: voor een plunge pool van 5 x 3 x 1,25 meter is een gat nodig van 6 x 4 x 1,4 meter. Aan iedere zijde is dan 50 cm vrije ruimte. Bekijk vooraf ook goed hoe dik een eventuele rand- of terrastegel is en tel dit bij de 1,4 meter op.

OmschrijvingGemiddelde kosten*
Afgraven grondCirca €350,00 per 10 m3
Afvoeren grondCirca €12,50 tot €17,50 per m²
Container hurenCirca €175,00 – €600,00 per container
Hovenier inhurenCirca €30,00 – €60,00 per uur
Meerprijs afvoeren vervuilde grondCirca €10,00 – €30,00 per m3

*De prijs is afhankelijk van de grondwerker, de regio waarin u woont en bodemgesteldheid. Dit is geen bindende prijs.

Wel of geen betonplaat?

In de meeste gevallen is het niet nodig om onder een plunge pool (tot 5 x 3 meter) een betonplaat te plaatsen. Indien gewenst, kan het natuurlijk wel. Er zijn een aantal situaties waarbij we wel aanraden om een betonplaat te plaatsen:

  • Bij een hoge grondwaterstand;
  • Wanneer u in een regio woont met kleigrond.

De gemiddelde prijs voor een betonplaat (code C20/25) ligt tussen de €90,00 en €120,00 per m2. Vlinderen van de betonplaat (aan te raden) kost gemiddeld €25,00 per m2 extra. Dit is exclusief manuren en het laten rijden van de vrachtwagen. Manuren liggen gemiddeld tussen de €25,00 en €55,00 per uur. Let op: we adviseren een betonplaat van ongeveer 15/20 cm dik. Voor de exacte prijs van een betonvloer adviseren we dit op te vragen bij een specialist.

Aanvullen met stabilisatiezand

Nadat de plunge pool is geplaatst, is het belangrijk om deze aan te vullen met stabilisatiezand. Zorg ervoor dat er aan de binnen- en buitenzijde even veel druk is. Ons advies is om het bad eerst met 30 cm water te vullen, vervolgens 30 cm stabilisatiezand rondom, 30 cm water enzovoort. De gemiddelde prijs voor stabilisatiezand is €612,50 per 5 m3. Dit is exclusief manuren voor het laten aanbrengen hiervan.

Inrichten van de technische ruimte

De technische ruimte is een belangrijk onderdeel: hierin staat namelijk de pomp, het zandfilter, doseersysteem en eventueel andere apparatuur. De aanschafkosten hiervan zijn sterk afhankelijk van de keuzes die u maakt. Voor een basis samenstelling zwembadpomp, zandfilter en chloor doseersysteem moet u rekening houden met ongeveer €1500,00 – €2500,00 (exclusief leidingwerk). Belangrijk is om ook leidingwerk in te calculeren, van en naar de plunge pool. Graaf hiervoor ook de benodigde geulen.

Sugar-Valley installatie - Rhodos.nl

Techniek pakketten

In de basis werken we met 2 soorten techniek pakketten: ‘Basic’ en ‘Premium’. Daarbij is het Premium pakket het meest gekozen pakket, omdat het alles bevat om zorgeloos te kunnen genieten van je eigen plunge pool. Deze bevat onder andere en hele uitgebreid doseersysteem, geavanceerde en zuinige zwembadpomp en een UV-C lamp. Hieronder staat beschreven wat de pakketten precies inhouden.

Basic pakketPremium pakket (meest gekozen)
Astral Galactic zandfilterset 6 m3/uSpeck Delta variabele zwembadpomp
Combipool pH/chloor doseersysteemCantabric zandfilter 6 m3/u
Lekbakken voor vloeistoffenAstral Elite pH/chloor doseersysteem
Aquasphere UV-C lamp 40 Watt
Lekbakken voor vloeistoffen
Totaal: € 1930,00*Totaal: € 5268,00*

*Prijzen zijn exclusief montage en benodigd leidingwerk

Optionele zwembad techniek

Optioneel kan een plunge pool uitgerust worden met een lamellen afdekking, jetstream en/of zwembad warmtepomp. Vooral een plunge pool met jetstream zien we steeds vaker, omdat hierdoor intensief gezwommen kan worden in een relatief klein zwembad. Hieronder een overzicht van optionele zwembad techniek:

OmschrijvingGemiddelde kosten
Lamellen afdekking*€4100,00 – €8625,00
Zwembad warmtepomp**€1000,00 – €1300,00
Jetstream***€2995,00 – €4295,00
Zomerafdekking 400 micron€170,00 – €210,00
Winterafdekking€450,00 – €500,00

*Prijs afhankelijk van plaatsing (inbouw of opbouw) en afmetingen plunge pool.
**Betreft een geschikte full inverter warmtepomp voor iedere plunge pool.
***Prijs afhankelijk van plaatsing (inbouw of opbouw). Jetstream geschikt voor gemiddelde toepassing (krachtiger mogelijk).

Wat kost een plunge pool per jaar?

Bij het aanschaffen van een plunge pool zijn er eenmalige kosten, maar ook jaarlijkse kosten. De jaarlijkse kosten zijn er in de vorm van: stroomkosten, kosten voor onderhoud en het aanvullen van het zwembad. Stroomkosten voor een optionele warmtepomp zijn lastig te geven, omdat ze afhankelijk zijn van o.a. het type afdekking, ingestelde watertemperatuur, buitentemperatuur en luchtvochtigheid. Hieronder een overzicht met gemiddelde jaarlijkse kosten.

OmschrijvingGemiddelde kosten p/j*
Stroomkosten**€175,00
Doseertechniek***€75,00 – €150,00
Aanvullen zwembad€0,90 per m3 water

*De kosten zijn gemiddeld en indicatief. Deze kunnen niet als bindend worden gezien.
**Stroomkosten zijn berekend op basis van een traditionele 6 m3/u zwembadpomp en een ProPilot doseersysteem gedurende 6 lente/zomermaanden en 8 uur pompen per dag. Aangehouden stroomprijs: €0,24 per kWh. Voor lagere stroomkosten adviseren we een variabele zwembadpomp.
***Kosten voor doseertechniek zijn er in de vorm van vloeibaar chloor en -pH en aanvullende chemicaliën.

Offerte op maat ontvangen?

Rhodos Wellness is al sinds 1993 dé specialist op het gebied van zwembaden. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes en het plaatsen van de plunge pool. Een offerte op maat ontvangen? Vraag dan via de knop hieronder eenvoudig een offerte aan.

Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom