Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Veelgestelde vragen
Laat alles zien

Heeft u een sauna of bent u van plan er een aan te schaffen? Dan komen deze artikelen goed van pas om u alles over sauna’s te leren. Niet van plan om een sauna te kopen? Lees dan alsnog verder. Onze adviezen staan vol praktische tips, weetjes en andere dingen waarvan wij denken dat het belangrijke informatie is. Na het lezen van onze adviespagina’s kunt u veel vertellen over sauna’s.

Veelgestelde vragen over sauna’s

Er zijn veel onduidelijkheden over het gebruik van een sauna. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen overzichtelijk onder elkaar gezet.

Wat moet ik doen als ik voor de eerste keer de sauna gebruik?
U dient de saunastenen af te spoelen met schoon water. De saunacabine dient u eerst in te stoken, hiervoor is een schema bij de saunacabine geleverd.

Wat is de meest geschikte vloer voor in een sauna?
Wij adviseren i.v.m. hygiëne een gladde niet poreuze vloer te gebruiken, zoals tegels, vinyl of zelfs laminaat. Kortom: een vloer die eenvoudig te reinigen is. Deze hoeft niet hittebestendig te zijn. Let wel op dat de vloer waterpas ligt, dus zonder afloop.

Is er een wateraansluiting nodig voor een sauna?
Nee, het opgieten van water gaat handmatig door middel van een emmer met lepel. Voor een gecombineerde soft-damp oven dient u het reservoir handmatig bij te vullen.

Heb ik in een sauna een afvoerputje nodig?
Nee, het is beter geen afvoerputje te plaatsen in verband met het verdampen van water in de stankafsluiter. Het water in de afvoerput verdampt en daardoor vervalt de werking van de stankafsluiter en gaat het stinken.

Is er voor een sauna een ontluchting naar buiten nodig?
De saunacabine zuigt bij de oven lucht aan. Deze lucht circuleert in de cabine en wordt middels een uitsparing in de wand weer afgevoerd. Het is echter raadzaam dat u de cabine niet geheel afschermt. Boven de cabine dient er ontluchting te zijn, zodat er ontluchting plaatsvindt binnen de ruimte waar de saunacabine is geplaatst.

Kan er boven in de saunacabine vocht ontstaan?
Nee, een sauna is kurkdroog. De oven verwarmt de stenen, deze stenen verwarmen de lucht en daardoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tussen de 5% en 30%.

Moet ik een afkoeling naast de sauna plaatsen?
Nee, dit is niet noodzakelijk. Het is voor u echter wel prettig als de douche in de buurt is van de sauna in verband met afkoelen. Een snelle manier om af te koelen is het openen van een venster zodat het vocht op de longblaasjes kan verdampen in de frisse buitenlucht.

Wat moet ik zelf doen voor elektrische aansluiting?
Wij installeren de oven en de verlichting binnenin de cabine. Ook verzorgen wij de bekabeling van de besturing naar de oven en verlichting. Voor een correcte installatie adviseren wij u graag telefonisch of in onze winkel.

Zijn de panelen van een saunacabine makkelijk te dragen?
Ja, de breedte van onze saunapanelen zijn zo gemaakt dat deze panelen eenvoudig door een deur- of trapgat kunnen. Op die manier heeft u nog meer vrijheid bij het kiezen van een geschikte ruimte.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer