Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Saunakachel aansluiten
Hulp nodig?
Laat alles zien

Een sauna installeren of aansluiten is iets wat wij regelmatig doen. Onze montagedienst kan u helpen bij het installeren van uw sauna. In dit artikel leest u wat er bij komt kijken en waar op gelet moet worden. Zo wordt de sauna op de juiste wijze aangesloten.

Waar moet u goed op letten?

Een sauna kan op verschillende plekken worden geïnstalleerd en daarbij is het goed om te kijken naar de luchtvochtigheid in de ruimte. Het komt wel eens voor dat een sauna in de badkamer geplaatst wordt. Dit is een vochtige plek en dit kan negatieve gevolgen hebben voor het hout. Zorg daarom voor goede ventilatie. Zo verlengt u de levensduur van de sauna.

Hoe wordt de sauna verwarmd?

De sauna wordt vaak verwarmd met een elektrische saunakachel. Deze hebben 3 fasen/400v (krachtstroom) nodig. Wanneer dit aangesloten wordt, moet er een hittebestendige siliconenkabel gebruikt worden. Let erop dat dit alleen door een installateur gedaan mag worden. U kunt hiervoor het beste een installateur uit de regio kiezen, omdat zij op de hoogte zijn van de lokale eisen. Met een 230v saunakachel gaat u de sauna niet naar de gewenste temperatuur krijgen. Daarom adviseren wel altijd 400v sauna ovens.

Hulp nodig bij het aansluiten van uw sauna?

Zoals u merkt heeft Rhodos voor elke toepassing een geschikte oplossing. Het is geen enkel probleem wanneer uw sauna dient te voldoen aan bepaalde afmetingen, een speciale sauna onder een schuin dak, of bepaalde specifieke uitsparingen. Bezoek onze showroom, u zult verrast zijn door de vele mogelijkheden, uitvoeringen en modellen. Uw Rhodos-adviseur zorgt voor een perfect ontwerp met een overeenkomstige offerte.