Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Geschikte houtsoorten
Sauna op maat
Eigenschappen houtsoorten
Laat alles zien

Bij het kiezen van één of meerdere sauna houtsoorten, zijn er veel mogelijkheden. Welke houtsoorten zijn de meest gebruikte en geschikt voor bouwen van een sauna? Natuurlijk moet het wel een coating bevatten, om tegen de hoge temperaturen te kunnen.

DJ_kelo_4

Sauna binnenwand tegen hoge temperaturen

Vooral de binnenwand van een sauna moet van een speciale behandeling voorzien zijn, om tegen de hoge temperaturen te kunnen. De meest geschikte houtsoorten hiervoor zijn: Nordisch Fichte, Abachi, Red Cedar en Hemlock.

Vooral met temperaturen tot 110 graden Celsius is het goed om te kijken naar de keuze voor een houtsoort. Bij Rhodos werken we uitsluitend met houtsoorten die geschikt zijn voor sauna’s.

Uitgebreidere keuze met een sauna op maat

Met een sauna op maat is de keuze voor een binnenwand nog uitgebreider. Zo is er op de foto een Espen Fineer binnenwand in combinatie met een stenen wand te zien. Ook de stenen wand is bestand tegen de hoge temperaturen. Op deze manier creëert u een design sauna, die volledig aansluit bij uw wensen.

Lees hier meer over de invloed van een sauna op uw gezondheid.

Espen fineer verticaal met stenen wand

Eigenschappen van de verschillende houtsoorten

Red Cedar – een houtsoort die vrij is van noesten en hars. Daarnaast geeft Red Cedar een heerlijke natuurlijke geur af. Deze houtsoort kan in alle soorten sauna’s gebruikt worden: binnensauna’s & buitensauna’s.

Nordisch Fichte – deze houtsoort heeft een levendige structuur en afkomstig uit Scandinavië. Ook deze houtsoort is voor de meeste saunacabines geschikt.

Hemlock – deze Canadese houtsoort is afkomstig van Hemlock dennen. Bijna geheel noest- en harsvrij. Dit is over het algemeen een goedkopere houtsoort, om de kosten van een saunacabine te verlagen.

Abachi – een houtsoort afkomstig uit Afrika, die geheel splintervrij is. Daarnaast bevat het ook geen hars. Bij hoge temperaturen is de warmteafgifte beperkt en daarom is deze houtsoort erg geschikt voor banken en rugleuningen in de cabine.