Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Eigenschappen luchtvochtigheid
Helpt een sauna bij afvallen?
Laat alles zien

De werking van een sauna is niet altijd even duidelijk. Hoe creëert u een hoge luchtvochtigheid en waardoor kan een sauna wel 110 graden celsius worden? U leest het in dit artikel. Na het lezen van dit artikel kunt u iedereen vertellen over de werking van een sauna en weet u er zelf ook alles over.

De basis: hoe wordt een sauna warm?

Een sauna wordt warm door middel van een saunakachel. Deze kan de cabine verwarmen tot wel 110 graden celsius. De saunastenen die op een saunakachel liggen, nemen heel veel warmte op. Door water over de stenen te gieten, verdampt het en ontstaat er een hogere luchtvochtigheid. Eventueel kunt u aan dit water nog een heerlijke geur toevoegen, zoals lavendel of eucalyptus. Dit is goed voor een luchtwegen en maakt u meer ontspannen.

De eigenschappen van een hoge en lage luchtvochtigheid

Bij een lage luchtvochtigheid en hoge temperatuur van de saunacabine, kunt u het beste ontspannen. Ook is dit goed voor de bloedsomloop en traint u uw afweersysteem, waardoor u meer bestand bent tegen infecties en virussen. Een hoge luchtvochtigheid heeft een positieve werking op uw luchtwegen en is daarom goed voor mensen met bronchitis of astma. Daarom is een sauna goed voor de gezondheid. Door het toevoegen van geurtjes die u lekker vindt, kan een saunasessie nog aangenamer worden!

Helpt een sauna mij bij het afvallen?

Nee, dit is helaas niet waar. Een sauna helpt u niet om af te vallen. U verliest tijdens een saunasessie veel vocht, maar dit wordt doorgaans na de sessie weer aangevuld met water of andere drankjes. Daarom zal het niet zorgen voor een gewichtsafname. Hiervoor adviseren we liever het gebruik van een fitnessapparaat.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer