Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Voordelen van een barrel sauna
Nadelen van een barrel sauna
Welke aanpassingen kun je aan een barrel sauna doen?
Laat alles zien

De barrel sauna (of tonsauna) is een ronde buitensauna die door zijn vorm en de metalen spanbanden lijkt op een ton. De barrelsauna wordt steeds populairder en dit komt deels door zijn uiterlijk, maar de vorm brengt ook andere voordelen met zich mee. We vertellen je in dit artikel alles over de barrel sauna, zodat je erachter komt of dit de sauna is die het beste bij jou past.

Barrel sauna kopen voor in de tuin - Rhodos.nl

Voordelen van een barrel sauna

Laten we beginnen met de voordelen van de barrelsauna en een aantal extra’s die deze sauna je kan bieden. Het is namelijk niet alleen het uiterlijk wat de barrelsauna zo bijzonder maakt. Wat je nog meer van de barrelsauna kan verwachten, is:

 • Een betere circulatie van de warmte, door de ronde vorm van de sauna;
 • Veel aanpassing aan de sauna mogelijk, zodat je deze kunt personaliseren;
 • Staat prachtig in de natuur;
 • Snellere opwarmtijd door de ronde vorm;
 • Passend in veel tuinen, door een minimale lengte van 200 cm.

Nadelen van een barrel sauna

In de vergelijking tussen een barrel sauna en andere buitensauna’s is te zien dat niet alles mogelijk is. Een aantal nadelen van de barrel sauna zijn in het kort:

 • Vaste opstelling van lage banken, die niet altijd aan te passen is;
 • Stahoogte niet overal gelijk.

Welke aanpassingen kun je aan een barrel sauna doen?

Wanneer je voor een barrel sauna kiest, zijn er een aantal extra toevoegingen mogelijk die de sauna helemaal naar wens kunnen maken. We lopen hier de grootst mogelijke aanpassingen na.

Houtsoort

Bij de barrel sauna kun je, net als bij andere buitensauna’s, kiezen voor een houtsoort die je het meest aanspreekt. De meest gekozen houtsoorten voor de barrel sauna zijn:

 • Red Cedar – Met een mooie bruine tot rode houtkleur is Red Cedar zeer populair voor buitensauna’s. Het hout bevat geen hars en heeft vaak geen noesten. Red Cedar staat het meest bekend om de heerlijke geur die het afgeeft.
 • White Cedar – White Cedar is een sterke houtsoort met een heel lichte kleur. White Cedar splintert niet en is vrij van hars.
 • Grenen – Grenen is licht van kleur en kan na verloop van tijd een meer gele tint krijgen. Het is een sterke houtsoort, maar deze bevat wel hars. Dit kan door de hitte in de eerste weken vrijkomen en moet dan verwijderd worden.
 • Thermowood – Thermowood is vaak meer donkerbruin van kleur. Deze kleur krijgt het door de hittebehandeling die het hout ondergaat. Deze hitte zorgt ervoor dat suikers en koolhydraten uit het hout verdwijnen en daarmee de voeding voor schimmels weg is. De behandeling verlengt zo de levensduur van het hout.

Dak van de sauna

Voor het dak van de barrel sauna is te kiezen tussen verschillende soorten dakbedekking of om helemaal geen dakbedekking te gebruiken. Het uiterlijk van de barrelsauna is zo op je eigen stijl en wensen aan te passen.
De dakbedekking zal de buitenkant van de sauna beter beschermen, maar het is zeker niet altijd noodzakelijk voor een goed behoud van de sauna.

Zitplekken of omkleedruimte

Er is extra ruimte aan de barrelsauna toe te voegen door te kiezen voor zitplekken aan de voorkant of een omkleedruimte. De zitplekken worden onder een afdakje geplaatst, waardoor je heerlijk beschut kunt afkoelen tussen je saunarondes door. De omkleedruimte stap je direct binnen wanneer je de deur opent. Via deze ruimte kom je vervolgens in de sauna terecht.
Deze beide extra’s nemen niks weg van de grootte van de sauna, maar voegen in plaats daarvan juist lengte aan de gehele barrel toe.

Interesse in een buitensauna?

Als je op zoek bent naar een buitensauna en je wilt meer weten over de verschillende modellen, kom dan ook eens langs in onze showroom. We laten je hier graag de mogelijkheden zien en helpen jou een passende sauna te vinden.