Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Stap 1: graven & betonplaat
Stap 2: opbouwen constructie
Stap 3: panelen inzetten
Stap 4: controleren panelen
Stap 5: inbouwdelen
Stap 6: zwembad vullen
Afwerking
Laat alles zien

Een Infinit’eau zwembad is een modulair zwembad, dat opgebouwd is uit panelen van 25 centimeter doorsnee. Hoe dit zwembad gebouwd wordt, leggen we hieronder stap voor stap uit. Dit type zwembad wordt als volledig pakket geleverd. Alle stappen die beschreven zijn, hebben betrekking op de inhoud van het complete pakket.

INF 001

Stap 1: gat graven en de betonplaat storten

Natuurlijk moet eerst het gat gegraven worden. Hierbij houden we rekening met 80cm extra bij de wanden. Wanneer uw zwembad 8 x 4 meter is, betekent dit dat het gat 9,60 x 5,60 meter moet zijn. De ruimte die over is wordt na de bouw opgevuld met gestabiliseerd zand. De betonplaat wordt vervolgens gestort. Hiervoor wordt C25/20 beton gebruikt. 15cm dikte is voldoende om het zwembad op te plaatsen.

Stap 2: opbouwen van de stalen constructie

De stalen constructie is nodig om de panelen in vast te klemmen. Het vormt de basis van uw zwembad. De ankers van de constructie worden op de betonplaat vastgemaakt, voor extra stabiliteit. Daarom moet ook de betonplaat groter zijn dan de uiteindelijke afmetingen van het zwembad, zoals op de afbeelding te zien is. De verankering wordt standaard in het pakket meegeleverd.

INF 002
INF 003

Stap 3: Infinit’eau panelen inzetten

De constructie staat en alles staat stabiel en waterpas. De Infinit’eau panelen kunnen vervolgens in de constructie geplaatst worden. Deze panelen zijn eenvoudig in elkaar te klikken. Zit een paneel niet helemaal goed? Dan is deze ook weer gemakkelijk van het andere paneel af te halen. U kunt het beste met 2 personen werken, om de snelheid van het plaatsen te verhogen.

Stap 4: panelen controleren op stevigheid

De panelen zijn ingebouwd en passen allemaal. Nu is het belangrijk om de panelen na te lopen om te kijken of alles goed geïnstalleerd is. Loop ook de buitenkant na op fouten of instabiliteit. Zo voorkomt u dat er bij het vullen van het zwembad een fout ontstaat door een instabiele constructie.

De volgende stap is het inzetten van de inbouwdelen.

INF 004
INF 005

Stap 5: inbouwdelen in het zwembad installeren

De inbouwdelen kunnen in het zwembad gezet worden. Dit zijn onder andere de skimmers, die ervoor zorgen dat het water door de filterinstallatie gepompt kan worden. Ook de inspuiters die het water weer terug het zwembad inspuiten worden geïnstalleerd. Hierbij is het belangrijk dat de skimmers waterpas en waterdicht zijn.

Stap 6: Liner inhangen en zwembad vullen

De constructie staat volledig en dan komt nu de laatste stap: het inhangen van de zwembad liner. Wij adviseren om de liner met lauw/warm water te besproeien, om het wat soepeler te maken. Hierdoor wordt het inhangen een stuk makkelijker. Belangrijk is wel om te zorgen dat er geen kreukels in de liner komen. Dit is niet meer weg te halen wanneer het zwembad gevuld is. Hangt de liner? Dan kan het zwembad langzaam gevuld worden met schoon leidingwater.

INF 006

Het zwembad afwerken met de juiste toebehoren

Nu het zwembad gevuld is, kan de zijkant opgevuld worden met gestabiliseerd zand. Daarna kunnen toebehoren zoals een zwembad overkapping of zwembad lamellendek worden geïnstalleerd. Wordt het lamellendek in het zwembad geplaatst? dan moet dit na stap 4 gebeuren.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer