Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Inleiding
Belangrijk
Gat & Betonplaat
Plaatsing bak
Aansluiten apparatuur
Stabilisatie & Afwerking
Levensduur zwembad
Vragen
Laat alles zien

Een polyester zwembad aanleggen is niet eenvoudig. Niet voor niets mogen onze polyester zwembaden niet door particulieren geplaatst worden. Gelukkig hebben wij de kennis en expertise in huis om een polyester zwembad plaatsen geheel uit handen te nemen. Op deze adviespagina leggen we stap voor stap uit hoe het in z’n werk gaat en wat erbij komt kijken. Hierdoor krijgt u inzicht in het hele proces, van het uitgraven tot de plaatsing.

Wij zorgen voor het polyester zwembad plaatsen

Doordat wij al meer dan 1.000 zwembaden hebben geplaatst, hebben we veel kennis en ervaring opgedaan. Daardoor bent u verzekerd van een prachtig eindresultaat waar u jarenlang plezier van gaat hebben. Bekijk onze pagina over polyester zwembaden om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

Voordelen van een Polyester zwembad

  • De hoogste kwaliteit polyester
  • Verkrijgbaar in verschillende vormen
  • Geen zwembadliner nodig
Meer over Polyester zwembaden

Belangrijk om te weten

Zoals eerder aangegeven, is het niet mogelijk dat particulieren een polyester zwembad aanleggen. Daarom kunnen wij het gehele project voor u uitvoeren, van het gat uitgraven tot de plaatsing en afwerking. Onder een polyester zwembad moet een betonplaat, om het geheel stabiel te houden. Ook is stabilisatiezand vereist. Daarnaast geldt: hoe dichter de apparatuur bij het zwembad staat, hoe beter.

Stap 1: Gat uitgraven en betonplaat storten

De eerste stap in het proces is het gat graven en het storten van de betonplaat. In dit gat komt uiteindelijk de polyester zwembad bak. Het is daarbij belangrijk dat het gat in zowel de lengte als de breedte gemiddeld 1 meter groter is dan het zwembad. De betonplaat zorgt voor het waterpas staan van de polyester bak en geeft extra stabiliteit.

Voordat de betonplaat wordt gestort dient de grond waterpas te zijn afgegraven. Een betonplaat van ongeveer 15cm is voldoende. Gebruik hiervoor beton van betonklasse C20/25.

Gat graven & Betonplaat storten
Plaatsing polyester zwembad bak - Rhodos.nl

Stap 2: Plaatsing Polyester zwembad bak

Met een speciaal transport wordt de polyester bak vanuit Italië naar de plaats van bestemming gereden. Hier tilt een kraan de de bak naar de juiste plek, op de betonplaat. Polyfaser is de product van deze zwembaden en verzorgt het transport. Wanneer de plek wat moeilijker te bereiken is, wordt er een hijskraan ingezet om het zwembad alsnog naar de juiste plek te tillen.

De exacte plek waar de bak geplaatst moet worden, wordt uitgemeten, zodat het helemaal recht geplaatst kan worden. Dit gebeurt tot op de centimeter nauwkeurig.

Stap 3: aansluiten van de verlichting en apparatuur

De polyester zwembad bak is geplaatst en staat exact op de gewenste plek. Nu wordt de apparatuur aangesloten, zoals de zwembad warmtepomp, zwembadpomp en het automatische doseersysteem. Ook de verlichting en de skimmers worden in het zwembad gemonteerd. Wanneer het zwembad klaar is, moet dit natuurlijk allemaal vlekkeloos werken. Onze monteurs sluiten alles aan, zodat het gebruiksklaar is.

Indien er krachtstroom nodig is, zal dit vooraf met u besproken worden, zodat u in staat bent om dit voortijdig aan te leggen. Zo loopt de bouw van het polyester zwembad geen vertraging op.

Aansluiten apparatuur polyester zwembad - Rhodos.nl
Afwerking en stabilisatie polyester zwembad - Rhodos.nl

Stap 4: stabilisatie en afwerking van het zwembad

Stabilisatie bij een polyester zwembad aanleggen is noodzakelijk. Dit is ook bij ieder ander soort zwembad het geval, behalve bij houten zwembaden. Stabiliseren wordt gedaan met stabilisatiezand, om ervoor te zorgen dat alles stevig staat en er niet mee kan gebeuren in de toekomst. Polyester is sterk, maar de waterdruk ook. Daarom kan een polyester zwembad bak gaan vervormen wanneer er niet gestabiliseerd wordt.

Hoe lang gaat een polyester zwembad mee?

Niet ieder polyester zwembad gaat even lang mee. Dit ligt geheel aan de kwaliteit van het polyester en hoe dik het is. Een Polyfaser polyester zwembad gaat wel tientallen jaren mee. Wanneer u een polyester zwembad aanlegt, is het belangrijk dat de betonplaat goed gestort is en dat het goed gestabiliseerd is. Zo verlengt u de levensduur van het zwembad. Een zwembad kopen dat tot wel 70 jaar mee gaat? Dan is een Infinit’eau zwembad de beste keuze.

Vragen over een polyester zwembad plaatsen?

Het kan zijn dat, na het lezen van deze adviespagina, er nog wat vragen zijn. In onze winkel van 3000m2 in Oldebroek staan we voor u klaar om alle vragen over polyester zwembaden of andere zwembaden te beantwoorden. Rhodos Wellness is al sinds 1993 bij uitstek de zwembad-specialist van Nederland.