Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18

Warmtepomp zwembad

De beste zwembad warmtepomp voor uw inbouw of opbouw zwembad

Een zwembad warmtepomp is niet noodzakelijk, maar maakt uw zwembad wel een stuk aangenamer om in te zwemmen. Met een warmtepomp zwembad kunt u temperaturen tot wel 30 graden bereiken. Het is daarbij wel belangrijk dat het zwembad wordt afgedekt, om de warmte vast te houden.

Zwembad warmtepomp kopen voor aangenaam zwembadwater

Er zijn diverse verwarmingsmethoden om het water van uw zwembad te verwarmen. Onze ervaring met deze apparaten is zo goed, dat we dit bijna altijd aanbevelen als de beste manier. Het is tevens de meest milieuvriendelijke en energiezuinige methode. Een verfrissend zwembad is fijn, maar een zwemseizoen verlengen is nog fijner, als het aan ons ligt.

Offerte aanvragenInformatie aanvragen

Warmtepomp zwembad kopen bij Rhodos Wellness - Rhodos.nl

Voordelen van een zwembad warmtepomp

 • Energiezuinige & milieuvriendelijke verwarmingsmethode
 • Zwembad op iedere gewenste temperatuur - tot wel 30 graden
 • Voor zwembaden tot 200m3
 • Vaak te bedienen via uw smartphone (Apple & Android)
 • Niet afhankelijk van het aantal zon uren
Kies de beste warmtepomp

Welke zwembad warmtepomp past bij mijn zwembad?

Het kan lastig zijn om te bepalen welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw zwembad. Door het brede aanbod, waarbij ieder type zijn eigen specificaties heeft, bestaat de kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wij willen u zo goed mogelijk helpen met het maken van een keuze, zodat uw zwembad straks lekker verwarmd is.

Tip: De juiste warmtepomp zwembad kiezen is kinderspel met onze configurator. Geef hierin een aantal antwoorden en wij sturen u meteen ons advies voor de beste keuze.

De beste zwembad warmtepomp

Sinds 1993 is Rhodos de zwembad specialist van Nederland. Met onze ervaring hebben we een assortiment samengesteld van de beste warmtepompen, die aan de hoogste standaarden voldoen. Zo hebben we het voor elkaar gekregen om enkel modellen aan te bieden, die het hoogste rendement geven. Op zoek naar een nog energiezuinigere optie? Dan zijn zwembad inverter warmtepompen de oplossing voor u. Door hiermee te verwarmen, bespaart u tot wel 80% op uw energiekosten.

De werking van een zwembadverwarming warmtepomp

De werking is eenvoudig: het water gaat uit het zwembad, wordt gereinigd en gaat vervolgens door de zwembad warmtepomp heen. De warmte wordt uit de buitenlucht gehaald. Daarom is het belangrijk dat het apparaat buiten staan, en niet binnen. Vervolgens wordt de warmte gebruikt om het zwembadwater te verwarmen. De koude lucht verlaat via de andere kant de zwembad warmtepomp. Zet het apparaat daarom niet te dicht tegen de muur aan.

Bekijk alle modellen op onze Webshop

Zowel Zwembad inverter warmtepompen als aan/uit zwembad warmtepompen

poolstyle inverter warmtepomp - Rhodos.nl

Inverter warmtepompen

 • Tot 80% Energiebesparing
 • Meest milieuvriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk
Bekijk op onze Webshop
Eco warmtepomp zwembad - Rhodos.nl

Zwembad warmtepompen

 • Lagere prijs in aanschaf
 • Aan/uit warmtepompen
 • Gebruiksvriendelijk
Bekijk op onze Webshop

Warmtepomp zwembad kopen in 4 simpele stappen

 1. Wanneer wilt u graag zwemmen?

  Allereerst is het goed om te weten hoe lang het zwemseizoen precies moet zijn. De meeste zwembad warmtepompen zijn geschikt voor een zwembadseizoen van april t/m september/oktober. De betere warmtepompen kunnen zelfs het hele jaar door verwarmen tot aangename temperaturen. Bent u eruit? Ga dan naar stap 2.

 2. Bereken de benodigde capaciteit

  De benodigde capaciteit is eenvoudig zelf te berekenen. Er zijn 2 manieren om dit te doen. U kunt het aantal kuub van het zwembad pakken, daar 25% bij op rekenen, en kijken welke het beste daarbij past. Ook kunt u het aantal kuub in uw zwembad delen door 4. Dit is het aantal kW dat de zwembad warmtepomp minimaal moet hebben.

 3. Bepaal welk type warmtepomp u wilt

  Het type warmtepomp is ook van belang. Bent u op zoek naar een goedkopere warmtepomp, of wilt u een zwembad warmtepomp die het meest energiezuinig is? Kiest u voor dat laatste, dan wordt het een Inverter warmtepomp. Deze zijn tot 80% zuiniger en het rendement is vaak hoger dan bij een Aan/uit warmtepomp.

 4. Gebruikt u een zwembadafdekking?

  Een zwembadafdekking is heel belangrijk bij het gebruik van zwembadverwarming. Gebruikt u dit niet, dan gaat de warmte met dezelfde snelheid het zwembad weer uit. Met een goede afdekking bespaart u op energiekosten en blijft het zwembadwater op de gewenste temperatuur. Deze stappen doorlopen? Neem dan contact op, of bezoek onze Winkel van 3000m2 in Oldebroek.

Hulp nodig bij de juiste warmtepomp?

Wij zijn er om u te helpen!

Is het lastig om de juiste keuze te maken? U doorloopt slechts 5 stappen en wij helpen u met de beste keuze.

Gebruik de configurator!