Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Voordelen zwembad overkapping
Verschillende soorten
Laat alles zien

Met een stijlvolle zwembad overkapping kunt u het hele jaar door genieten van uw zwembad. De meeste overkappingen hebben de eigenschap dat ze opengeschoven kunnen worden, waardoor het geen broeikas wordt, wanneer buiten de zon volop schijnt. In de winter is het frisser en vaak geen weer om te zwemmen. Dan komt een zwembad overkapping heel goed uit. Het voordeel is dat u hiermee het zwembad niet elke winter winterklaar hoeft te maken.

Voordelen van een zwembad overkapping

Een zwembadoverkapping wordt door middel van een rails bevestigd. Dit maakt het geschikt voor alle soorten inbouw zwembaden. Het wordt door steeds meer mensen gebruikt, omdat de temperaturen in Nederland niet altijd geschikt zijn om een lang zwemseizoen te hebben. Verder wordt er op energiekosten bespaard, omdat het water warmer blijft en een zwembad warmtepomp niet continu hoeft te verwarmen. Ook bladeren en ander vuil heeft geen kans meer om in uw zwembad te komen.

zwembad overkapping

De verschillende soorten zwembadoverkappingen

Er zijn meerdere soorten waar u uit kunt kiezen. Niet alleen de hoogte kunt u zelf kiezen, maar ook het type rolsysteem en de kleuren. Iedere hoogte heeft andere eigenschappen, dus daarom is het verstandig om vooraf te bekijken waar de zwembad overkapping aan moet voldoen. Hieronder hebben we per type overkapping omschreven welke eigenschappen het heeft.

Overkapping met lage kap: deze houdt de warmte heel goed vast. Warmte stijgt omhoog en dit blijft daarom hangen in de lage kap.

Overkapping met hoge kap: hieronder is het mogelijk om te lopen. Deze overkapping is meer gericht op comfort en gebruiksvriendelijkheid.

Overkapping met gecombineerde kap: hierbij is er een hoog en een laag gedeelte, waardoor u ook kunt omkleden onder het hoge gedeelte.