Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Laag grondwaterpeil
Kortere wachttijden
Direct zwemmen
Welk type zwembad?
Laat alles zien

We zien veel mensen in de lente en zomer nadenken over het aanleggen van een zwembad in de tuin. Toch zijn er grote voordelen te noemen voor het plaatsen van een zwembad in de winter. Goed om over na te denken, dus. Wat deze voordelen zijn, leggen we hieronder uit.

Voordeel 1: een lager grondwaterpeil

Een (te) hoog grondwaterpeil kan voor veel extra kosten zorgen. Deze kosten zijn er meestal in de vorm van drainage, om het water af te voeren. In de winter is dit grondwaterpeil veel minder hoog dan in de zomer. Daardoor kunnen de kosten voor een drainage, om het water weg te pompen, veel lager uitvallen. Grondwater is niet in iedere regio een probleem, maar wanneer dat wel zo is, kunt u hiermee veel besparen.

zwembad winterklaar

Voordeel 2: kortere wachttijden dan in het voorjaar

Voornamelijk tijdens de lente kunnen de wachttijden voor een zwembad flink oplopen, omdat iedereen klaar wil zijn voordat het echt warm gaat worden. Dit kan ervoor zorgen dat het zwembad pas later in de zomer of zelfs daarna pas klaar is. Door in de winter te beginnen, is alles op tijd klaar.

Voordeel 3: direct zwemmen wanneer het warm wordt

Als het zwembad in de lente al klaar is, kan er gezwommen worden wanneer het warm begint te worden. Door het gebruik van een zwembad warmtepomp is het zelfs al mogelijk om eerder in het jaar het zwembad op temperatuur te krijgen. Hierdoor verlengt u het eerste jaar dat u van uw zwembad gaat genieten.

Aanbevolen: 4 inspirerende zwembad trends in 2022

Het beste type zwembad om in de winter te plaatsen

Doordat het in de winter erg koud kan zijn, wordt het vaak lastig om folie zwembaden te plaatsen. Het folie wordt dan erg stug en is minder mooi in het zwembad te lassen. Onze keuze gaat daarom altijd naar polypropyleen zwembaden (of Plunge Pools) en polyester zwembaden. Deze ondervinden geen problemen van de kou en kunnen moeiteloos geplaatst worden. Wilt u hier advies over? Neem dan contact met ons op en krijg deskundig advies van onze specialisten.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer