Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
1. Verschil in diepte
2. Verschil in afmetingen
3. Betonplaat
4. Waarvoor het gebruikt wordt
Welke overeenkomsten zijn er?
Laat alles zien

Er zijn veel overeenkomsten tussen een plunge pool en een zwembad, maar ook een aantal verschillen. Op deze pagina leggen we uit wat de verschillen zijn, zodat u hier een beter beeld van krijgt.

> Lees hier alles over een plunge pool

1. Verschil in diepte

De diepte is één punt waarin een plunge pool verschilt van een zwembad. De diepte van een plunge pool is in de meeste gevallen 125 cm. Hierbij wordt er soms nog wel eens gekozen voor een diepte van 130 of 140 cm. Een zwembad heeft in de meeste gevallen een diepte van 150 cm.

2. Verschil in afmetingen

Een plunge pool heeft afmetingen tussen de 2 x 2 meter en 5 x 3 meter. Dat maakt het ook minder geschikt om bijvoorbeeld baantjes te trekken, tenzij er een jetstream in geplaatst wordt. Een zwembad begint vaak bij 6 x 3 meter en is al meer geschikt om baantjes te trekken of balspellen te doen.

3. Betonplaat

Waar we bij een zwembad adviseren om er een betonplaat onder te plaatsen, is dat bij een plunge pool niet altijd nodig. Tenzij dit beter is in verband met de bodemgesteldheid (bijvoorbeeld bij kleigrond). Doordat er minder water in een plunge pool zit, is de druk op de bodem ook vele malen minder. Bekijk onder andere de grondwaterstand en het type grond om te bepalen of er een betonplaat nodig is.

4. Waarvoor het gebruikt wordt

Waar een zwembad meer gebruikt wordt voor het zwemmen van baantjes of het doen van balspellen, wordt een plunge pool meer gebruikt om te relaxen. De indeling van een plunge pool is daarom ook vaak anders dan die van een zwembad. Bij een plunge pool ligt de focus meer op relaxen en is er daarom relatief veel zit- en ligruimte aanwezig. Er zou gezwommen kunnen worden in een plunge pool, door een jetstream in te bouwen.

Welke overeenkomsten zijn er?

Ondanks de verschillen die we eerder noemden, zijn er veel overeenkomsten tussen een plunge pool en een zwembad. Zo is alle techniek die geschikt is voor een zwembad, ook geschikt voor een plunge pool. Denk hierbij aan zaken als een lamellen afdekking, warmtepomp, automatisch doseersysteem, jetstream, inlooptrap en een plage (zitplateau). Een plunge pool is eigenlijk gewoon een mini zwembad.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer