Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Vergunning nodig?
Vergunning aanvragen
Laat alles zien

Of voor het aanleggen van een zwembad een vergunning nodig is, ligt aan het gebied waarin u woont en de opties die u bij het zwembad kiest. Op deze adviespagina leest u precies in welke gevallen er wél of géén vergunning nodig is. Zo komt u niet voor verassingen te staan wanneer u uw zwembad wilt bouwen.

Tip: heeft u al een vergunning of weet u zeker dat u er geen één nodig heeft? Vraag dan direct een offerte aan om te kijken wat een zwembad in uw tuin gaat kosten.

Gat graven & Betonplaat storten

Heb ik in Nederland een zwembad vergunning nodig?

Over het algemeen hoeft u geen vergunning te hebben bij het bouwen van een zwembad. Hierbij zijn er wel wat uitzonderingen, die belangrijk zijn om te weten. Zoek van tevoren ook uit of het niet in strijd is met het bestemmingsplan. Een vergunning is nodig:

– Als er een zwembad overkapping over het zwembad wordt geplaatst.

– Als het pand waarin u woont een monumentale status heeft.

Omgevingsvergunning aanvragen voor het zwembad

In het verleden was het zo dat er verschillende vergunningen aangevraagd moesten worden bij het bouwen van een zwembad. Zo was er niet alleen een bouwvergunning,  maar vaak ook een milieuvergunning en sloopvergunning nodig. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker. Al deze vergunning zijn samengevoegd tot één vergunning: de omgevingsvergunning (WABO). WABO staat voor Wet Algemene Bepalingen Omgevingsvergunning. Deze vergunning heeft ook voor uitbreiding van de mogelijkheden voor het bouwen van een zwembad gezorgd.

Hoe vraagt u een vergunning aan?

Wilt u weten of in uw omgeving een zwembad vergunning nodig is? Dan kunt u op omgevingsloket.nl uw locatie en de uit te voeren werkzaamheden invoeren en er wordt direct gekeken of u wel of geen vergunning nodig heeft. In sommige gemeentes komt het voor dat u geen vergunning nodig heeft, maar er wel een meldplicht is. Informeer hiernaar bij de gemeente.