Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
De beste keuze
Eigenschappen sauna
Eigenschappen infraroodcabine
Laat alles zien

Er zijn een aantal grote verschillen tussen infraroodcabines en sauna’s. Wat de verschillen zijn? Dat vertellen we in dit artikel. Het is goed om op de hoogte te zijn van de verschillen, zodat u tot een betere keuze kunt komen. Het grootste verschil is dat traditionele sauna’s werken met indirecte warmte-omzetting: de lucht wordt omgezet in warmte en dit bereikt de huid. Deze warmte dringt niet door in de huid, zoals dat bij infrarood sauna’s wel het geval is. De gemiddelde temperatuur van een sauna is 90 – 110 graden Celcius. Bij een infraroodcabine ligt dit op ongeveer 40 – 60 graden Celcius.

infrarood9

Wat is de beste keuze voor u?

Dat ligt eraan waar u het voor nodig heeft. Bent u op zoek naar een cabine voor lichamelijke klachten, zoals reuma of fibromyalgie? Dan is een infrarood sauna de beste keuze. De straling dringt diep door in de huid, waardoor het een positief effect heeft op uw spieren en gewrichten.

Bent u meer op zoek naar een cabine voor ontspanning of voor het verminderen van astmatische klachten? Dan zult u het meeste baat hebben bij een traditionele sauna. De luchtvochtigheid in combinatie met de hoge temperatuur, hebben een positieve invloed.

Wat zijn de eigenschappen van een sauna?

Een traditionele sauna is gericht op ontspanning. De warme lucht en de hoge(re) luchtvochtigheid kan daarnaast ook een positief effect hebben op uw luchtwegen en doorbloeding. Daarom is een sauna erg gezond. Tijdens een saunasessie kunt u ook saunageuren toevoegen aan het water dat u over de stenen giet. Zo komt er een heerlijke geur vrij, wat ook een positieve werking op de gezondheid kan hebben. Een sauna is ook erg geschikt voor mensen met astma of bronchitis.

Wat zijn de eigenschappen van een infrarood sauna?

Bij een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte ingezet om de lucht te verwarmen. De overige 80% dringt direct door in de huid. Bij Direct Heat infraroodcabines dringt zelfs 100% van de stralingswarmte direct door in de huid. Dit maakt een infrarood sauna geschikt voor het verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten, zoals reuma of fibromyalgie. Bij een infraroodcabine zult u ook merken dat de warmte nagenoeg hetzelfde blijft wanneer u de deur openzet, in tegenstelling tot een sauna.