Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Inleiding
Verschil lange golf/korte golf
Wanneer korte golf
Laat alles zien

Wat is infrarood straling en hoe kan het bijdragen aan een gezonder en vitaler lichaam? In dit artikel leggen wij alles uit, zodat u precies weet of het u kan helpen. Infraroodstraling omvat de golflengte en de frequentie die op de menselijke huid als warm wordt ervaren. Infrarode straling kan opgedeeld worden in meerdere golflengtes: korte golf en lange golf. Dit wordt later op deze pagina uitgebreider behandeld.

Voordelen van infraroodstraling

  • Dringt diep door in de huid
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Voelt niet vochtig aan
  • Verstelbaar in intensiteit

Het verschil tussen lange golf en korte golf

Korte golf infraroodstraling heeft als eigenschap dat het diep in de huid doordringt. Daarom is dit effectiever bij lichamelijke klachten, zoals reuma of fibromyalgie. De Direct Heat infraroodcabine is een typisch voorbeeld van een topkwaliteit korte golf cabine. Lange golf voelt meer aan als ‘warm’ en dringt minder diep door in de huid.

Wanneer kiezen voor korte golf infraroodstraling?

Korte golf en full-spectrum zijn meer geschikt voor lichamelijke klachten. Dit type straler heeft een kortere opwarmtijd dan lange golf. Wel is het zo dat de warmte als meer intens wordt ervaren dan lange golf. Een goede eigenschap is dat korte golf straling niet weerkaatst en daarom 100% door het oppervlakte wordt opgenomen (het lichaam).

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer