Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Het antwoord
Voordelen infrarood
Laat alles zien

Er wordt veel over gesproken: kan een infrarood sauna helpen met afvallen? De één zegt dat u hiermee wel 600kcal per half uur kunt verbranden en de ander zegt dat dit niet mogelijk is. Wat is het nu echt? Dat vertellen we op deze adviespagina, dus lees snel verder.

De echte voordelen van infraroodstraling

  • Positief effect bij lichamelijke klachten
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Heeft een pijnverlichtende werking
  • Sneller herstel van spierweefsel
Invloed van infraroodstraling

Het antwoord: helpt infrarood bij afslanken?

Een infrarood sauna helpt niet bij het afvallen. Tijdens een sessie in de infraroodcabine verliest u vocht, waardoor uw lichaam lichter wordt. Daardoor lijkt het alsof u bent afgevallen, maar schijn bedriegt. Het vocht dat u verliest in een infrarood sauna, komt er later weer bij wanneer u wat gaat drinken. Er worden wel wát calorieën verbrand, maar dit is niet voldoende om van af te vallen. De meeste calorieën verbrandt u met fitnessapparaten.

Welke voordelen heeft infraroodstraling wél?

Infrarood sauna’s helpen niet bij afvallen, maar waar is het dan wel goed voor? De positieve invloed van infraroodstraling wordt erkend door specialisten, zoals fysiotherapeuten. Daarom wordt een infraroodcabine ook aanbevolen bij reuma of fibromyalgie. Maar niet alleen voor medische klachten is de straling goed. U kunt er ook voor zorgen dat u minder snel verkouden wordt.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer