Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Over infraroodwarmte
Laat alles zien

“Hoe moet ik afkoelen na de infrarood sauna?”. Een vraag die we regelmatig krijgen en waar we in dit blog antwoord op geven. Want is afkoelen na een sessie in de infraroodcabine wel zo gezond voor uw lichaam? Na het lezen van dit blog bent u op de hoogte van de feiten en kunt u zelf ook uitleggen waarom het wel of niet gezond is.

Wat weten we over infraroodwarmte?

De invloed van een infrarood sauna op uw lichaam is groot. Vooral korte golf stralers weten diep in uw spieren en gewrichten door te dringen. Hierdoor hebben ze een pijnverlichtende werking. Bij de volgende (lichamelijke) klachten is het gebruik van een infrarood sauna extra effectief:

Vooral bij speciale Philips Vitae stralers blijft de warmte lang in het lichaam aanwezig. Deze warmte zorgt dan bijvoorbeeld voor een betere bloedsomloop, waardoor spieren sneller kunnen herstellen.

Moeten spieren na de infrarood sauna afkoelen?

Het antwoord hierop is: nee. Het is niet goed om na een infrarood sauna sessie uw spieren snel te laten afkoelen. Uw spieren worden opgewarmd door de stralers, waarna de warmte in de spieren blijft zitten. Wanneer de spieren daarna een ‘klap’ krijgen door kou, kan dit negatieve effecten hebben op uw klachten.

Maar na een sauna afkoelen is toch ook goed?

Klopt, maar in een sauna worden uw spieren ook niet opgewarmd. Alleen het huidoppervlak wordt opgewarmd. Wanneer u dit laat afkoelen door bijvoorbeeld een dompelton, is dit wel goed voor uw huid.