Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Hoe ontstaat spierpijn
Infrarood onder de douche
Wanneer helpt infraroodstraling?
Laat alles zien

Heeft u last van spierpijn? Dan kan een infrarood sauna helpen om deze pijn te verminderen. De infrarood lampen hebben namelijk een pijnverlichtende werking op spieren en gewrichten. Benieuwd hoe dit werkt en hoe het u kan helpen om van uw spierpijn af te komen? Dat leest u op deze adviespagina.

Infraroodsauna op maat

Welke soorten spierpijn zijn er?

Er zijn 2 soorten spierpijn: vroege en verlate spierpijn. Vroege spierpijn ontstaat door een ophoping van melkzuur in uw spieren. Vroege spierpijn geeft voornamelijk een brandend gevoel en komt vaak voor na het sporten. Verlate spierpijn ontstaat ongeveer 24-48 uur na het sporten. Door belasting van de spieren ontstaan er microscheurtjes in het bindweefsel, wat pijn veroorzaakt.

Infraroodstraling helpt vooral bij verlate spierpijn. Wilt u weten hoe dat werkt? Lees dan snel verder.

Zo kunt u spierpijn verhelpen onder de douche

Douchen en tegelijkertijd uw spierpijn verminderen? Dat kan met een Sunshower. Deze plaatst u aan de wand in uw douche en beschikken over intense infraroodlampen. Deze hebben hetzelfde effect als infraroodlampen in een cabine. Sommige Sunshowers beschikken over zowel infraroodlampen als zonnebanklampen, zodat u ook Vitamine D kunt aanmaken.

Voordelen van een Sunshower

  • Eenvoudig in de douche te installeren
  • Beschikt over intense infraroodlampen
  • Ook mogelijk met zonnebanklampen
  • Goedkoper in aanschaf dan infraroodcabines
Lees meer over Sunshowers

Wanneer helpt infrarood straling bij spierpijn?

Bij vroege spierpijn zal de warmte van een infraroodcabine prettig aanvoelen en de pijn verlichten. Melkzuur wordt afgevoerd door de lever. Wanneer hiervan teveel aanwezig is, kan dat aanvoelen als verzuring van uw spieren. Bij verlate spierpijn kan er ook sprake zijn van een sneller herstel. De infraroodlampen zorgen voor een verbeterde bloedsomloop, waardoor de microscheurtjes in uw spieren sneller herstellen.