Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Kans op verkoudheid verminderen
Verbetering immuunsysteem
Laat alles zien

Eén of meerdere keren in het jaar komt het voor: verkoudheid. Een potje neusspray gaat er al snel doorheen, maar dat is alleen een reactieve oplossing; het zorgt niet dat de verkoudheid weggaat, alleen dat het wat dragelijker wordt. Maar hoe zorgt u dat u minder snel verkouden wordt? Een infrarood sauna kan hierbij uitkomst bieden. Hoe dat kan, legt onze specialist op deze pagina uit.

Thermo Alder_foto_2

Kans op verkoudheid verminderen met infraroodwarmte

Wanneer u regelmatig in de infrarood sauna gaat, neemt u lichaamstemperatuur tijdelijk toe. Dit geeft hetzelfde effect als koorts, waardoor uw lichaam extra witte bloedcellen aanmaakt. Deze witte bloedcellen doden ziektekiemen, zoals die van verkoudheid. Het effect van een infraroodcabine is dat u uw lichaam ’traint’, waardoor de kans op verkoudheid aanzienlijk afneemt.

Een infrarood sauna verbetert uw immuunsysteem

Niet alleen tegen verkoudheid, maar ook tegen andere ziektekiemen werkt een infrarood sauna heel goed. Wanneer het lichaam al witte bloedcellen heeft aangemaakt, kan het sneller reageren op lichaamsvreemde stoffen, zoals virussen of ontstekingen. Om de dag 15 tot 30 minuten infraroodwarmte kan al helpen om uw immuunsysteem te verbeteren. Let er op dat een infraroodcabine tijdens verkoudheid geen effect meer heeft – het helpt alleen om de kans erop te verminderen. Meer weten over de invloed van infrarood?

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer