Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom
Invloed bij reuma
Welke niet werken
De beste keuze
Laat alles zien

Een infrarood sauna bij Reuma kan een bijzonder pijnverlichtende werking hebben. Daarbij is het wel belangrijk dat u de juiste infraroodstralers kiest. Bij veel type infraroodstralers is het namelijk niet zeker dat deze ook daadwerkelijk positief werken. Welke infraroodstralers wel en niet werken bij reumatische klachten, vertellen we op deze adviespagina. Daarbij gaan we ook verder in op de invloed van infrarood.

infrarood9

Invloed van infraroodstraling bij reumatische klachten

Reuma is een verzamelnaam van meerdere lichamelijke aandoeningen, zoals: fibromyalgie, jicht, artrose en de ziekte van Bechterew. Hierop kan infraroodstraling een heilzame werking hebben, wanneer u de juiste stralers kiest. Niet voor niets worden infrarood sauna’s steeds meer door reumatologen en fysiotherapeuten aanbevolen en gebruikt om de pijn te verlichten.

Advies: gebruik enkel kortegolf stralers. Langegolf dringt niet (diep) door in de huid.

Welke infraroodstralers u niet moet gebruiken

Allereerst is het belangrijk om te weten dat u geen langegolf infraroodstraling moet gebruiken. Deze geven enkel warmte, maar dringen niet diep door in de huid, in tegenstelling tot kortegolf. De warmte geeft een fijn gevoel, maar zal niet helpen om te zorgen voor pijnverlichting.

De eigenschappen van Direct Heat

  • Dringt door tot de aanhechting van de spieren
  • Maakt geen gebruik van lucht als tussenmedium
  • Maakt gebruik van speciale Philips Vitae stralers
  • Wordt aanbevolen door reumatologen en fysio's
Bekijk Direct Heat

Welke infrarood sauna zijn het beste voor Reuma?

Wat de beste infrarood sauna is voor reuma? Dat is de Direct Heat infraroodcabine. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van Philips Vitae stralers, die doordringen tot de aanhechting van uw spieren. Andere infraroodstralers maken gebruik van de lucht als tussenmedium; Philips Vitae stralers dringen direct door in de huid. Daardoor gaat er geen straling verloren en profiteert u optimaal van de pijnverlichtende werking. Wanneer u de deur van de cabine openzet, zult u merken dat de straling niet minder warm aanvoelt.

Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom