Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom
Fitness vorm: lopen
Fitness vorm: fietsen
Fitness vorm: crosstrainer
Fitness vorm: roeien
Laat alles zien

Binnen de fitnesswereld zijn er verschillende vormen van fitness. Met iedere vorm kunt u weer andere doelen bereiken. Welke doelen dat zijn? Dat vertellen we hieronder. Zo weet u na het lezen van deze adviespagina precies welke vormen er zijn en hoe u ze kunt gebruiken bij het behalen van uw doeleinden. Heeft u hier achteraf nog een vraag over? Dan kunt u die stellen aan één van onze specialisten.

Wandelen, joggen of hardlopen

Deze vormen zijn misschien wel de meest beoefende conditiesport van Nederland. Niet alleen leuk om met familie of vrienden te doen, maar ook wanneer u uw hoofd wilt leegmaken of conditie op wilt bouwen. Dit kan zowel binnen, op een loopband, als buiten in het bos of op straat. Hardlopen in huis heeft veel voordelen. U bent niet afhankelijk van het weer en heeft geen last van het verkeer.

Binnen fietsen op een hometrainer of spinningbike

Fietsen is één van de meest populaire vormen van trainen, samen met lopen. Plezier en effect gaan bij deze vorm heel goed samen. Voor elke persoonlijke conditie en fitnesswens is er een juiste hometrainer of spinningfiets beschikbaar. Fitness-oefeningen met een hometrainer belasten de gewrichten minimaal. Ideaal voor revalidatie, conditie-opbouw en in te passen in elk trainingsprogramma waarbij extra sportprestaties worden gevraagd. Op een spinningfiets is de belasting van de spieren wat groter en is daarom geschikt voor ervaren sporters.

Voordelen van binnen sporten

  • Niet afhankelijk van de weersomstandigheden
  • Uitgebreide mogelijkheden met trainingsprogramma's
  • Minimale kans op blessures door goede demping
  • Uw doelstellingen nóg sneller behalen

Ultieme training op een crosstrainer

Een trainingsvorm die steeds bekender wordt en ook heel effectief is, is trainen op een crosstrainer. Hierbij is er extra aandacht voor ergonomie en uw houding. U wordt ‘gedwongen’ om een goede houding aan te nemen en daardoor is de kans op blessures veel kleiner. Ook kunt u alle gewenste doelstellingen halen op een crosstrainer.

Roeien op een roeitrainer

Roeien is een manier van trainen waarmee de meest belangrijke spieren in uw lichaam worden getraind. Denk hierbij aan uw armspieren, buikspieren, rugspieren en beenspieren. Een training op een roeitrainer is vergelijkbaar met roeien in een boot. Dezelfde bewegingen worden gemaakt, maar u bent met een roeimachine in staat om te sporten wanneer u dat wilt. Ook hierbij spelen weersomstandigheden geen rol.

Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom