Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Inleiding
Voorbeeld
Voordelen
Training beginners
Training gevorderd
Slot
Laat alles zien

Het niveau waarop u een fitness training gaat doen is afhankelijk van de conditie die u heeft op het moment dat u start met de training. Bent u een beginnende sporter of heeft u al wat meer ervaring? Lees dan hieronder wat de het meest geschikte hartslag niveau voor u is.

Wat is het juiste trainingsniveau?

Het juiste trainingsniveau is over het algemeen niet te licht, maar ook zeker niet te zwaar. Wanneer het niveau te licht is, heeft het geen effect. Wanneer het te zwaar is, bestaat de kans dat spieren overbelast raken. Door het uithoudingsvermogen te trainen, wordt de energie met behulp van zuurstof uit lichaamsvet gehaald. Dit helpt om vetweefsel te verminderen en dus af te vallen.

hartslag

Wat uw doel ook is, u krijgt de beste resultaten door op het juiste inspanningsniveau te trainen. Bepaal daarom eerst uw maximale hartslag. Dat wil zeggen: het niveau waarbij de hartslag niet verder stijgt, ook als u het inpanningsniveau verhoogt. Als u gaat trainen adviseren wij gebruik te maken van hartslaggecontroleerde fitnessapparatuur.

Voor het bepalen van de juiste hartslag zijn er 2 eenvoudige berekeningen die u kunt gebruiken:

  1. Voor mannen: 220 min uw leeftijd = maximale hartslag (voorbeeld: als u 40 jaar bent, is de maximale hartslag 220 – 40 jaar = 180)
  2. Voor vrouwen: 226 min uw leeftijd = maximale hartslag (voorbeeld: als u 40 jaar bent, is de maximale hartslag 226 – 40 jaar = 186)

Voordelen van hartslagtraining

  • Verbetert het uithoudingsvermogen
  • Verhoogt de weerstand van u lichaam
  • Laat u gecontroleerd afvallen
  • Nooit een te hoge hartslag
Meer over fitnessapparaten

Beginners: 50 – 60% van de maximale hartslag

Dit niveau is ook zeer geschikt voor mensen die op hun gewicht moeten letten, hersteltraining doen of een trainingsachterstand hebben. Aanbevolen wordt om drie sessies per week van tenminste dertig minuten te doen. Regelmatige inspanning veroorzaakt aanzienlijke verbetering van ademhaling en bloedsomloop en u voelt al snel resultaat.

Ons advies: voor beginners is de hometrainer het beste fitnessapparaat om gecontroleerd en snel conditie te verbeteren.

Gevorderd: 80 – 90% van de maximale hartslag

Een perfect niveau voor het verbeteren en onderhouden van de conditie. Als u minimaal drie keer per week dertig minuten op dit niveau traint, is zelfs deze gematigde inspanning al effectief voor het ontwikkelen van hart en longen. Om uw conditie nog verder te verbeteren kunt u de duur of de frequentie verhogen, maar niet beide tegelijkertijd! Trainen op dit niveau is ideaal voor het opbouwen van uithoudingsvermogen. Ook mensen die willen afvallen hebben, als zij eenmaal de conditie hebben opgebouwd om langer achtereen te trainen, baat bij dit niveau.

Ons advies: voor gevorderde sporters is de crosstrainer of spinningfiets het beste fitnessapparaat.

Het beste advies krijgen over trainen met hartslagzones?

Het beste advies over hartslagtrainingen kunt u krijgen van één van onze specialisten. In onze winkel bieden we ook de mogelijkheid om op verschillende fitnessapparaten op hartslag te trainen. Zo komt u erachter hoe het werkt en of het bij u past.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer