Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
7 handige tips
Advies krijgen?
Laat alles zien

‘Great things take time’, oftwel: grote dingen kosten tijd. Sporten is iets wat u voor een langere periode moet doen, voordat u resultaat ziet. Om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw trainingen kunt halen, geven wij u 7 tips om sneller resultaat te boeken op uw fitnessapparaat. Door op verschillende trainingsniveau’s te trainen kunt u uzelf uitdagen om zwaarder te trainen. Door het lichaam uit te dagen, zijn er sneller resultaten zichtbaar.

7 handige tips voor een succesvolle training

 1. Voor een sneller resultaat, is het belangrijk om regelmatig te trainen. 3 keer in de week is dan een goed begin. Geen tijd voor regelmatig trainen? 1 keer in de week is alsnog beter dan niet trainen.
 2. Heeft u een slechte conditie en wilt u deze opbouwen? Begin dan met 20 minuten trainen per keer. Zorg wel dat u uitgedaagd wordt tijdens een training.
 3. Een betere conditie opgebouwd? Dan kunt u de training uitbreiden naar 30-60 minuten per sessie.
 4. Houd tijdens een training goed uw hartslagniveau in de gaten. Een té hoge hartslag is niet goed. Bij de meeste fitnessapparaten kunt u uw hartslag meten. Lees hier meer over hartslagniveau’s.
 5. Blijf tijdens een training goed gehydrateerd. U kunt een bidon vullen met water of een sportdrankje. Uit dat laatste kan extra energie gehaald worden voor een langere of intensievere training.
 6. Wilt u conditie opbouwen? Dan raden wij het aan om met een hartslagprogramma te beginnen. Deze daagt u uit om hartslaggestuurd conditie op te bouwen.
 7. Heeft u lichamelijke klachten waardoor u twijfelt of u wel intensief of langdurig kunt trainen? Dan adviseren we om contact op te nemen met de huisarts of een andere specialist.

Voordelen van binnen sporten

 • Niet meer afhankelijk van weersomstandigheden
 • Zelf bepalen wanneer u gaat sporten
 • Trainen op een veilige en stabiele manier
 • Kiezen uit een uitdagend trainingsprogramma

Advies over de perfecte indoor training?

Wilt u meer advies over het trainen op een fitnessapparaat? Laat u dan vrijblijvend informeren in onze winkel, door één van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het maken van de beste keuze.

Leestip: alles over de verschillende fitnessapparaten.