Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Fitnessapparaat kopen icon

Fitnessapparaat kopen

Bekijk alle onderwerpen

Fitnessapparaat kopen

Welk Fitnessapparaat kopen: bekijk het volledige overzicht!

Hometrainer
Crosstrainer
Professioneel
Loopband
Roeitrainer
Welke spiergroepen
Handige tips
Afvallen
Laat alles zien

Een fitnessapparaat kopen doet u met het beste advies. Wij zien in onze winkel dat er een behoefte is aan deskundig en eerlijk advies. Aan apparatuur die echt bij u past en een plek waar u dit kunt testen. Alleen op deze manier komt u erachter of u goed op fitnessapparatuur zit en of u met het model jarenlang vooruit kunt. Waar moet u op letten? Waarmee kan ik intensieve of juist minder intensieve trainingen doen? Allemaal vragen die waarschijnlijk in u opkomen en die op deze pagina beantwoord worden.

Welk fitnessapparaat past bij mij?

Welk fitnessapparaat bij u past is afhankelijk van de doelen die u wilt bereiken. Wilt u afvallen of juist voorbereiden op een marathon? Vragen waar wij meteen benieuwd naar zijn, om zo het beste fitnessapparaat voor u te selecteren. Zo adviseren we voor revalidatie vaak een hometrainer, omdat hierbij de belasting van de gewrichten minimaal is. Op zoek naar een intensievere training? Dan komen we vaker uit bij een loopband of crosstrainer.

Over Hometrainers

 • Calorieverbranding per uur: 500-1000 kcal
 • Zadel en stuur zijn te verstellen
 • Weinig belasting van uw gewrichten
 • Minder geschikt voor intensieve training
 • Het bovenlichaam wordt nauwelijks getraind
Meer over Hometrainers

Hometrainer voor thuis

Een hometrainer is één van de bekendste fitnessapparaten, en dat is niet gek. Hometrainers kunnen worden gebruikt voor veel doeleinden, zoals revalideren of afvallen. Liever wat meer uitdaging? Dan kiest u voor één van de beschikbare trainingsprogramma’s. Het is een laagdrempelige manier van trainen, die voor bijna iedereen geschikt is. Met een hometrainer traint u vooral uw beenspieren.

Crosstrainer

Een crosstrainer is een fitnessapparaat waarmee u zowel intensieve als minder intensieve trainingen kunt doen. Doordat u het hele lichaam traint, gaat uw hartslag snel omhoog. Dit kunt u meten met de hartslagsensoren op de handvaten. Op zoek naar een uitdagende training? Kies dan één van de beschikbare trainingsprogramma’s, om het maximale uit uw workout te halen. De belasting van uw spieren en gewrichten op een crosstrainer is minimaal, omdat iedere beweging hetzelfde is.

Over Crosstrainers

 • Calorieverbranding per uur: 600-800 kcal
 • Het hele lichaam kan getraind worden
 • Geschikt voor intensievere trainingen
 • Neemt relatief meer ruimte in beslag
 • Lengte van de beweging is niet in te stellen
Meer over Crosstrainers
Platinum_Crosstrainer_groot-min

Professioneel fitnessapparaat voor fanatieke sporters

Fanatieke sporters zoeken professionele fitnessapparaten, en dat is logisch. Voor de meest intensieve trainingen is ook zeker een professioneel fitnessapparaat nodig. Van elk type fitnessapparaat bestaat een professionele variant. Denk hierbij aan professionele hometrainers, professionele crosstrainers en professionele loopbanden. Het voordeel van deze modellen is dat de stabiliteit en sterkte van het frame uitstekend zijn en dat de kans op blessures veel lager wordt.

Loopband

Een fitnessapparaat kopen met veel bewegingsvrijheid? Dan is de loopband het meest geschikt. Stel een uitdagend trainingsprogramma in en begin direct met trainen. Met de hartslagsensoren kunt u uw hartslag heel nauwkeurig bijhouden. Bepaal zelf de snelheid en hellingshoek; hierdoor kunt u de training veel persoonlijker en intensiever maken. Een loopband is geschikt voor alle trainingsdoelen en u traint uw lichaam op een natuurlijke manier.

Over Loopbanden

 • Calorieverbranding per uur: 600-1200 kcal
 • Meer bewegingsvrijheid door breed loopvlak
 • Geschikt voor intensievere trainingen
 • Meer belastingen van spieren en gewrichten
 • Neemt meer ruimte in beslag
Meer over Loopbanden

Over Roeitrainers

 • Calorieverbranding per uur: 700-1100 kcal
 • Train meer dan 80% van uw spieren
 • Boek resultaat in een veel kortere tijd
 • Minder goed op te bergen (niet opklapbaar)
 • Alleen effectief met een goede techniek
Meer over Roeitrainers

Roeitrainer

Met een roeitrainer traint u het gehele lichaam. Meer dan 80% van uw spieren worden aan het werk gezet tijdens een workout. Daarom wordt een roeitrainer ook wel gezien als het meest complete fitnessapparaat. Stel zelf de intensiteit van de training in en begin met roeien. Een roeitrainer heeft als voordeel dat u veel minder lang hoeft te trainen om hetzelfde resultaat te boeken als andere fitnessapparaten.

Fitnessapparaat kopen – welk fitnessapparaat voor welke spieren?

Een belangrijke vraag bij een fitnessapparaat kopen is welke spiergroepen u ermee traint. Dit is vaak nog onduidelijk en daarom worden er vaak fitnessapparaten aangeschaft zonder kennis van het product. Dat is zonde, want het is hieronder overzichtelijk weergegeven. Zo weet u precies welke spiergroepen u traint met fitnessapparaten.

HometrainerCrosstrainerLoopbandRoeitrainer
RugspierenNeeJaJaJa
ArmspierenNeeJaNeeJa
BorstspierenNeeNeeNeeJa
BuikspierenJaJaJaJa
BilspierenJaJaJaJa
BeenspierenJaJaJaJa

Een aantal tips van de specialist

Niet alleen sporten helpt bij het behalen van uw trainingsdoelen. Hier komen ook andere dingen bij kijken. We hebben een top 3 samengesteld met tips die u nog sneller resultaten laten boeken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat omgevingsfactoren ook van invloed kunnen zijn op trainingsresultaten.

 1. Let op uw voeding. Probeer vet en voedsel dat rijk is aan langzame koolhydraten (aardappelen) zoveel mogelijk te verminderen. Wilt u afvallen? Dan bestaat dit voornamelijk uit het veranderen van het eetpatroon. Houd dit goed in de gaten, zodat het sporten niet voor niets is.
 2. Snelle koolhydraten kunnen uw trainingsresultaten verbeteren. Hier haalt u energie uit, die u tijdens het sporten gebruikt. Met snelle koolhydraten kunt u langer doorgaan en uiteindelijk sneller resultaten boeken. Deze koolhydraten zitten voornamelijk in fruit.
 3. Cardio en krachttraining combineren, leidt tot betere resultaten. Hierdoor krijgen uw spieren meer afwisseling, waardoor ze geprikkeld worden. Hierdoor valt u niet alleen sneller af, maar wordt u conditie ook nog eens aanzienlijk verbeterd. Daarnaast worden trainingen ook nog eens leuker.

Welk fitnessapparaat voor afvallen?

Voor afvallen zijn de meeste fitnessapparaten wel geschikt. Beweging is namelijk de sleutel tot afvallen. Wat een belangrijke rol speelt, is de mate van intensiteit van een fitnessapparaat. Kunt u intensieve trainingen hierop doen of is deze vooral geschikt voor revalideren? Wanneer we kijken naar een fitnessapparaat voor afvallen, gaat onze keuze uit naar een crosstrainer. De kans op blessures is hiermee minimaal, maar u kunt wel intensief trainen. Dat komt doordat de beweging steeds hetzelfde is. Wanneer u ook de handgrepen gebruikt, traint u ook nog eens uw arm en schouderspieren. Wilt uw wat professioneler trainen en heeft u de benodigde techniek? Dan gaat onze keuze eerder uit naar een loopband.