Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Kosten per jaar
De circulatiepomp verbruikt vaak meer dan de verwarming
Verbruik in kWh
Wat maakt een Caldera spa zo energiezuinig?
3 tips verlagen stroomkosten
Tip 1: gebruik een spa cover
Tip 2: jacuzzi aan laten staan
Tip 3: zorg voor goede isolatie
Laat alles zien

Weten hoeveel stroom een jacuzzi verbruikt? De gemiddelde stroomkosten van een jacuzzi zijn afhankelijk van meerdere factoren. Welke dat zijn? Dat leest u op deze adviespagina. Ook geven wij u tips hoe u de stroomkosten zo laag mogelijk kunt houden. Verder leggen we u uit wat het verschil in kosten is tussen een Chinese spa of Amerikaanse spa. Zo geniet u optimaal van uw buitenspa tegen de laagste kosten.

Caldera-Paradise-Kauai-Hot-Tub-Sterling-Marble-Coastal-Gray-Lifestyle-Spa-Alone-003-min

Wat kost een buitenspa (jacuzzi) per jaar?

In een buitenspa wordt het water verwarmd tot wel 40 graden Celsius. Daarom is het verwarmingselement continu bezig om het water op deze temperatuur te houden en dat kost natuurlijk stroom. De kosten voor het 24 uur per dag verwarmen van een jacuzzi ligt tussen de €0,70 en €1,70 per dag. Hierbij gaan wij uit van de isolatiewaarde van onze Caldera spa’s.

> Het verschil in stroomkosten tussen Amerikaanse en Chinese spa’s.

De circulatiepomp verbruikt vaak meer dan de verwarming

Het meeste energieverbruik in een spa wordt veroorzaakt door de circulatiepomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het water continu door de filters en verwarmingselementen circuleert om de temperatuur constant te houden en het water schoon te houden. Omdat de circulatiepomp vaak 24 uur per dag draait, verbruikt deze aanzienlijk meer stroom dan andere onderdelen van de spa. Het kiezen van een energiezuinige circulatiepomp kan daarom een groot verschil maken in de totale energiekosten van de spa. Dit is een belangrijk aspect om te overwegen bij de aanschaf van een spa.

Verbruik van een Caldera jacuzzi per jaar in kWh

Het gemiddelde verbruik van een Caldera jacuzzi in kWh is afhankelijk van de serie die u kiest. Hieronder een overzicht van het verbruik en stroomkosten per jaar. Bij een Caldera spa ligt een grote focus op het zo laag mogelijk houden van stroomverbruik. Het is daarom één van de meest zuinige opties in de markt.

SerieVerbruik in kWh op jaarbasis*
Vacanza serie1140 – 1883 kWh
Paradise serie1288 – 1680 kWh
Utopia serie1440 – 2700 kWh

*Hierbij wordt uitgegaan van verwarming op 40°C, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om de kosten af te stemmen op de huidige omstandigheden, vermenigvuldig je het aantal kWh met je huidige stroomtarief.

Leestip: hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een spa?

Wat maakt een Caldera spa zo energiezuinig?

  • Zuinige circulatiepomp: een circulatiepomp in een Caldera spa verbruikt slechts 39 Watt per uur, waar een circulatiepomp bij andere merken gemiddeld 250 Watt per uur verbruikt. Dat komt doordat Caldera deze circulatiepompen zelf ontwikkelt en veel aandacht besteedt aan energiezuinigheid.
  • Zoutsysteem: door gebruik te maken van een zoutsysteem, hoef je het water minder vaak te vervangen, wat leidt tot een energiebesparing. Het water hoeft namelijk niet meer zo vaak volledig op te warmen.
  • FiberCor isolatiemateriaal: dit zorgt voor een grote energiebesparing, omdat er minder warmte uit de spa ontsnapt en het verwarmingselement dus minder lang aan hoeft te staan.
  • Perfect passende cover: alle covers worden door Caldera geproduceerd en zijn daarmee perfect passend op de spa. Hierdoor gaat er geen warmte verloren wanneer je de spa niet gebruikt.

Met 3 tips de stroomkosten van uw buitenspa verlagen

Onze specialisten hebben speciaal voor u 4 tips voor het verlagen van de stroomkosten. Zo geniet u van uw buitenspa tegen lagere kosten per maand. Ook hierbij gaan we uit van Amerikaanse buitenspa’s. Hiervan liggen de stroomkosten jaarlijks al veel lager dan Chinese buitenspa’s. Waar Amerikaanse modellen gemiddeld 500 euro per jaar verbruiken, verbruiken Chinese modellen wel 1500 euro per jaar.

Voordelen Amerikaanse buitenspa's

  • Hoogst mogelijke isolatiewaarde
  • Energiezuinige verwarmingselementen
  • Stroomkosten zijn 3 keer lager dan Chinese spa's
  • Het materiaal gaat wel 2 keer langer mee
Bekijk buitenspa's

Tip 1: gebruik een spa cover

Warmte stijgt omhoog, dat is een feit. Om deze warmte zo goed mogelijk in uw spa te houden, is het gebruik van een spa cover aan te raden. Hierdoor nemen de kosten voor het verwarmen van uw buitenspa aanzienlijk af. Bij een spa cover is niet de dikte, maar vooral de kwaliteit en opbouw van het isolatiemateriaal belangrijk. Ook moet de spa cover niet te zwaar worden, anders wordt het lastig om dit iedere keer van uw spa af te halen. Ook het buiten houden van regenwater zorgt voor minder afkoeling van het water.

Tip 2: zet de jacuzzi ’s nachts niet uit

De jacuzzi ’s nachts uitzetten wordt veel gedaan omdat mensen denken hiermee te besparen op stroomkosten, maar dat is niet zo. In de nacht koelt het spawater af, waardoor het overdag weer opgewarmd moet worden. Uiteindelijk is het goedkoper om het water op dezelfde temperatuur te houden, dan het telkens te moeten verhogen naar 40 graden Celsius. Het energiezuinige warmte-element zorgt voor een laag verbruik wanneer de spa op temperatuur is. Zo kunt u in de spa stappen wanneer u dat wilt. Gaat u op vakantie? Ook dan kunt u de spa gewoon aan laten staan.

Tip 3: zorg voor goede isolatie

Een goede isolatie is essentieel voor het behoud van warmte. Het isolatiemateriaal dat in de omkasting gebruikt wordt, moet daarom van de hoogste kwaliteit zijn. Onze Caldera spa’s beschikken over deze hoge kwaliteit isolatie, wat zorgt voor een flinke verlaging van de stroomkosten. Chinese spa’s beschikken over minder isolatie, van mindere kwaliteit.