Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Nadelen Chinese spa
Hoge maandelijkse kosten
De besturing
Spa schoon houden
Laat alles zien

Er zitten grote verschillen tussen Amerikaanse spa’s en Chinese spa’s. Deze verschillen zijn vaak niet bekend, maar ze zijn wel belangrijk bij de keuze voor een buitenspa. Op deze adviespagina leggen we uit welke verschillen er zijn en wat de stroomkosten per jaar zijn voor beide soorten.

Het belangrijkste verschil

Vooral Chinese spa’s zijn vaak volledig volgespoten met pur. Hierdoor lijkt de isolatie goed, maar dit is helaas niet het geval. Het pur dient ook grotendeels om te zorgen dat de kuip niet vervormt. Bij onze Caldera spa’s is dit niet mogelijk, omdat de kuipen zelfdragend zijn. Zelfs zonder het pur blijft de kuip in perfecte vorm en staat.

spa-geplaatst-2

Nadelen van een Chinese spa

Een Chinese spa is in de basis goedkoper. De aanschafprijs ligt vaak lager dan die van een Caldera spa. Daarom kan het zijn dat de keuze sneller valt op het goedkopere model. Maar goedkoop is duurkoop. De isolatie van deze spa’s is veel slechter, waardoor de stroomkosten wel 3 tot 4 keer hoger kunnen zijn. Zo bent u per jaar wel 1000 tot 1500 euro meer kwijt dan bij een Amerikaanse spa.

Hoge maandelijkse kosten door slechte isolatie

Slechte isolatie van een spa is één van de redenen dat de stroomkosten wel 3 keer hoger zijn. Chinese buitenspa’s beschikken vaak over isolatiemateriaal van veel lagere kwaliteit om de warmte vast te houden. Dat komt doordat deze modellen vaak gemaakt zijn voor warmere gebieden, waardoor er ook niet zoveel isolatie nodig is. Bij Amerikaanse spa’s is de binnenkant opgevuld met schuim, om warmteverlies zoveel mogelijk te voorkomen.

Laat u niet misleiden door de besturing

Vaak wordt er gebruik gemaakt van een Amerikaanse besturing bij een Chinese spa. Laat u hierdoor niet misleiden. Een Amerikaanse besturing betekent niet dat de spa ook daadwerkelijk Amerikaans is. Dit zien we vaak bij besturingen van Balboa.

Bij een kuip die gemaakt is van goedkoop materiaal, bestaat de kans dat hier blisters of scheuren ontstaan. Ook dit kan misleidend zijn.

Voordelen en nadelen van Caldera

  • Lage stroomkosten door hoge kwaliteit isolatie
  • Sterke zelfdragende kuip van acryl
  • Schonere spa door Ozonator
  • Hoger in aanschaf dan Chinese spa's
Meer over Caldera spa's

Amerikaanse spa’s zijn makkelijker schoon te houden

De ozonator zorgt voor een schonere spa. Deze is optioneel voor een Caldera spa. Ook deze ozonators zijn van de hoogste kwaliteit, om het water goed schoon te kunnen houden. Hierdoor is de kans op Biofilm veel kleiner. Alle apparatuur binnenin gaat langer mee, doordat Caldera hogere standaarden heeft en hier continu aan blijft voldoen. De garantie op deze modellen is daarom hoger, omdat ze geloven in de kracht van hun product.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer