Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Korte geschiedenis
Beschikbaarheid
Waarom Fresh Water?
Installatie
Laat alles zien

Caldera heeft een nieuw zoutwatersysteem voor jacuzzi’s gepresenteerd: Fresh Water. Dit innovatieve systeem zorgt ervoor dat u nooit meer last van uw huid of ogen krijgt én dat de spa langer meegaat. Wilt u weten hoe het werkt? Lees dan snel verder. Hieronder leggen we de werking uit en geven we antwoord op de meest gestelde vragen over het Fresh Water zoutsysteem.

Korte geschiedenis over spa zoutsystemen

Door de jaren heen zijn er veel merken geweest die probeerden om een succesvol zoutsysteem voor spa’s uit te brengen. Hierbij liepen ze vaak tegen problemen op, waardoor de systemen niet 100% goed werkten. Caldera heeft jarenlang onderzoek gedaan en is nu zelf met een zoutsysteem gekomen, welke uitstekend werkt en zorgt voor minimaal onderhoud aan uw spa.

Caldera-Paradise-2019-Martinique-Arctic White-Parchment-Garden Deck

Voordelen van Fresh Water

  • Spa water gaat minstens een jaar mee
  • 20 keer minder zout water dan zeewater
  • Het zout is niet te proeven of ruiken
  • Het systeem stuurt automatisch bij

Beschikbaar op Utopia en Paradise modellen

Vanaf 2019 is het Fresh Water systeem optioneel op alle Caldera Utopia en Caldera Paradise modellen. Wilt u liever geen gebruik maken van de eindeloze voordelen van het Fresh Water systeem? Dan kan dit ook weggelaten worden. We raden dan aan om gebruik te maken van Aqua Excellent als waterbehandeling.

Waarom kiezen voor een Caldera Fresh Water zoutsysteem?

Kiezen voor dit systeem brengt veel voordelen met zich mee. Als eerste hoeft u niet iedere dag meer naar de waterkwaliteit te kijken, omdat het zoutsysteem ervoor zorgt dat het altijd schoon is. Gemiddeld doet u 1 jaar met het zout dat in de jacuzzi gaat. Met andere woorden: 1 jaar lang hoeft u niet om te kijken naar het toevoegen van reinigingsproducten. Wel moet er zout toegevoegd worden wanneer u de spa laat leeglopen.

Een ander voordeel is dat het zout in de spa niet waar te nemen is in geur of smaak. Er zit zo weinig in, dat dit niet te merken is. Uw water zal dus niet zout smaken. Ook voelt het zachter aan voor de huid, anders dan spawater dat schoongehouden wordt door chloorproducten.

Eenvoudig te installeren in uw Caldera Spa

Standaard is een Caldera 2019 model al klaargemaakt voor het Fresh Water systeem. Het enige wat nog moet gebeuren, is het toevoegen van een zout cartridge, zodat zout omgezet kan worden en het uw spawater kristalhelder kan houden. 1 cartridge gaat 4 maanden mee; daarna kan het weggegooid worden en vervangen worden door een nieuwe.

freshwater-salt-system-water-care

Eenvoud is het uitgangspunt

Het Fresh Water zoutsysteem is volledig gericht op het uit handen nemen van wateronderhoud. Zo kan het water in uw spa wel meer dan een jaar meegaan, voordat het vervangen hoeft te worden. Is de zout cartridge bijna aan vervanging toe, dan laat het display een melding zien, zodat u dit niet zelf hoeft bij te houden. Wel is het aan te raden om af en toe de pH-waarde te meten, om wel te zorgen dat dit altijd op een goed niveau (7,2 – 7,6) is.

In onze winkel van 3000 m2 staan meerdere modellen met dit systeem opgesteld, zodat u kunt zien hoe het werkt en welke voordelen het voor u heeft.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer