Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Wat is biofilm?
De oorzaken
De oplossing
Laat alles zien

Biofilm in uw jacuzzi? Niets is vervelender dan een vieze spa wanneer u er net gebruik van wilt maken. Door regelmatig met spa onderhoudsproducten het water te reinigen, voorkomt u biofilm. Dit is een proces waarin bacteriën zich hechten aan de wanden en een slijmlaag op het water veroorzaken. Heeft u biofilm (vlokken) in uw jacuzzi? Dan vertellen we u alles over biofilm verwijderen uit uw jacuzzi.

Wat is biofilm (schuim) precies?

Een bacterie kan zich alleen maar hechten aan een vast object. Als een bacterie in water terecht komt, kan deze zich dus alleen hechten aan de wanden van het bad. Aan de wand begint vervolgens een proces. De bacterie hecht zich en vermenigvuldigt zich. Dit proces zorgt voor een slijmlaagje op het water. Hierin ontstaan allemaal kleine kanaaltjes die ervoor zorgen dat alle bacteriën voeding krijgen. Wanneer hier niks aan gedaan wordt, zet dit proces zich voort totdat de jacuzzi weer onderhouden wordt.

Wat zijn de oorzaken van bacteriën in uw spa?

Bacteriën in de jacuzzi wordt veroorzaakt door slecht onderhouden water. Hierin krijgen ze vrij spel en kunnen zich dan eenvoudig hechten aan de wanden en het proces in gang zetten. Wanneer dit voor een langere tijd aanblijft, kan het voorkomen dat ook het binnenwerk van uw spa wordt aangetast. Wanneer er al een slijmlaag over het water zit, helpt het niet meer om gewoon chloor toe te voegen. Chloor is een biocide en geen enkele biocide kan door deze slijmlaag heen. Maar wat werkt hier dan wel tegen?

Voordelen van Aqua Excellent

  • Niet schadelijk voor mens, dier en milieu
  • Slechts één keer per week toevoegen
  • Beter voor het binnenwerk van uw spa
  • Het best geteste spa onderhoudsproduct

De oplossing voor schoon jacuzzi water

Gelukkig is de oplossing heel dichtbij: Aqua Excellent spa waterbehandeling. Aqua Excellent dringt door in het biofilm en zorgt ervoor dat het losweekt van de wand. Vervolgens wordt het gebundeld en kan het in het filter worden opgevangen. Maak het filter daarom goed schoon. Aqua Excellent is op organische basis en dus niet schadelijk voor mensen, dieren of het milieu.