Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom
Belangrijke punten
Plaatsing jets
Kwaliteit kuip
Stil & energiezuinig
Garantie
Isolatie
De beste keuze
Laat alles zien

Er zijn veel merken buitenspa’s op de markt, maar welk merk is de beste en wat zijn belangrijke aandachtspunten om op te letten bij het kopen van een spa? In dit artikel leggen we uit hoe u de beste jacuzzi koopt, waar u jarenlang plezier van gaat hebben.

Welke soorten zijn er?

Opblaasbare jacuzzi’s, spa’s en hottubs: soorten die u waarschijnlijk vaak voorbij hebt zien komen. Een opblaasbare jacuzzi is vooral geschikt in de zomermaanden en mag in de winter ook niet buiten staan, vanwege bevriezing. Een hottub is vaak houtgestook, waarbij u niet veel invloed heeft op de temperatuur. Op deze pagina gaan we verder in op belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een spa, die 365 dagen per jaar buiten staat.

Specificaties waar u op moet letten

Een aantal punten zijn erg belangrijk bij het kijken naar een geschikte spa. Hieronder hebben we ze neergezet, op basis van onze kennis en ervaring. Zo weet u binnen enkele stappen wat wel of geen goede spa is en waar deze aan moet voldoen.

5 Euphoria Jets Tahitian Tub NO TALENT_1317 1-min

Juiste plaatsing van de jets

We zien het vaak: het aantal jets als argument om een bepaald model te kopen. Het is daarmee niet zeker dat deze jets dan ook de beste massage geven. Belangrijker is het om te kijken naar de plaatsen waar de jets in de kuip verwerkt zijn. Is dit op de belangrijke drukpunten van uw lichaam? Dan zult u hier meer baat bij hebben dan zoveel mogelijk jets.

Verder kan een groter aantal jets drukverlies als gevolg hebben. De druk moet namelijk evenredig over alle jets verdeeld worden, waardoor dit minder kan worden.

Goede kwaliteit van de kuip is essentieel

De kuip is één van de belangrijkste onderdelen van een jacuzzi: het moet lekker en ergonomisch zitten, de jets zitten erin verwerkt én het moet zorgen dat de warmte niet snel uit de spa verdwijnt. Het is belangrijk dat een kuip zelfdragend is. Met andere woorden: wanneer het schuim er onder weg wordt gehaald, staat de kuip dan nog steeds in dezelfde vorm?

Bij veel Chinese modellen zien we dat de kuip wordt ondersteund door veel schuim. Dit is niet voornamelijk bedoeld als isolatie, maar om de kuip in de juiste vorm te houden. Na verloop van tijd kan het ook gebeuren dat de kuip iets gaat vervormen, wanneer het schuim niet meer in de beste conditie is. Dit zal nooit gebeuren bij Amerikaanse Caldera spa’s, die zijn opgebouwd uit 3 sterke lagen acryl.

Voordelen energiezuinige jacuzzi

  • Minder slijtage - langere levensduur onderdelen
  • Minder stroomkosten per maand
  • Lager geluidsniveau van apparatuur
Meer over stroomkosten

Stil én energiezuinig

Een geruisloze spa die ook nog eens energiezuinig is. Let bij de aanschaf van een spa goed op het energieverbruik. Een omkasting die vol is gestopt met schuim, betekent niet dat het energieverbruik ook daadwerkelijk laag is. De aanschafprijs is natuurlijk een belangrijk punt, maar het stroomverbruik is net zo belangrijk. U wilt niet na een jaar voor verassingen komen te staan.

Garantie op momenten dat het nodig is

Natuurlijk hoopt u er geen gebruik van te hoeven maken, maar garantie op een buitenspa is belangrijk om mee te nemen in uw beslissing. Staar u niet blind op een enorm lange garantie, maar kijk ook goed naar het merk dat erachter staat. Garantie geven is belangrijk, maar garantie verlenen op het moment dat het nodig is nóg belangrijker.

Een goede vraag om te stellen, is wat er met de garantie gebeurt op het moment dat de verkoper er niet meer is. Wanneer er gewerkt wordt met een dealer-netwerk, is dit in de meeste gevallen overdraagbaar.

Caldera-Paradise-2019-Martinique-Arctic White-Parchment-Garden Deck

De beste isolatie voor een warme spa

Isolatie is heel belangrijk bij een spa: het houdt de warmte vast en zorgt voor een lager energieverbruik. Isolatie is er in meerdere varianten: via de kuip, de wanden, de bodem en natuurlijk de cover die op de spa ligt. Let erop dat deze allemaal van hoge kwaliteit zijn. Kijk ook goed of de spa cover niet te dun is, waardoor veel warmte verloren kan gaan. Met goede isolatie verbruikt een spa ook in de winter niet veel stroom.

Wij kiezen voor Caldera spa’s

Jarenlang hebben we gekeken naar verschillende merken, de kwaliteit hiervan en wat het hebben van een jacuzzi betekent voor uw stroomrekening. Hierdoor hebben we gekozen voor Caldera spa’s, die op alle fronten het beste uit de spa haalt. Energiezuinig, stil en in prachtige variaties te verkrijgen. Lees hier meer over Caldera spa’s.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie en persoonlijk advies over de mogelijkheden en welk model het beste past bij uw wensen? Bezoek dan onze showroom of neem contact met ons op.

Wij zijn verhuisd! Ontdek onze nieuwe showroom van 2600 m2. Bekijk showroom