Ma t/m Vr 9:00 - 17:30 | Za 9:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Tip 1: spa plaatsen
Tip 2: juiste waterbalans
Tip 3: spa filter schoonmaken

Uw jacuzzi onderhouden lijkt veel tijd te kosten, maar dit hoeft niet zo te zijn. Onze specialist geeft u tips voor het onderhoud van uw jacuzzi of buitenspa. Hiermee krijgt u niet alleen kristalhelder water, maar verlengt u ook nog eens de levensduur van de onderdelen. Wilt u weten hoe u dat doet? Lees dan snel verder!

Fantasy spa

Buitenspa onderhoud start bij het plaatsen

De eerste stap is dat de spa geplaatst wordt op een stevige ondergrond. Dan vult u de spa met schoon leidingwater. Wanneer de buitenspa geplaatst is, moeten de juiste filters gebruikt worden om het water kristalhelder te maken. Bij onze buitenspa’s worden deze standaard meegeleverd. U kunt uw spa in de winter gebruiken.

Let op: vul de spa niet met grondwater. Hierin zit ijzer, waardoor de leidingen na een tijd gaan roesten.

De juiste waterbalans van uw spa met Aqua Excellent

De juiste waterbalans begint bij regelmatig onderhoud. Vaak wordt dit met normaal chloor gedaan, maar het nadeel hiervan is de sterke en indringende chloorlucht wanneer u in uw buitenspa zit. Wij adviseren Aqua Excellent als onderhoudsmiddel. Heel vriendelijk voor uw huid én de omgeving. 1 keer per week toevoegen is genoeg om het water kristalhelder te houden en biofilm te voorkomen. De onderdelen in uw spa gaan veel langer mee bij goed onderhoud.

Maak regelmatig het spa filter schoon

Door het spa filter regelmatig schoon te maken, blijft te werking ervan optimaal. Wij adviseren om iedere maand het spa filter met een tuinslang schoon te maken. Hierdoor wordt vuil verwijderd en kan nieuw vuil worden opgenomen. Wanneer u 2 filters aanschaft, kunt u ze om de maand wisselen. Op deze manier kunt u er wel 6 maanden mee doen.