Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Voorbereiding
Juist vullen
Grondwater
Spa schoonhouden
Laat alles zien

Bij het vullen van een jacuzzi (of spa) voor de eerste keer is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. Hieronder leggen we uit welke dingen dat zijn en geven we handige tips om te zorgen voor een nóg schonere spa, wanneer deze net gevuld is.

Een goede voorbereiding is alles

Uw spa is net geplaatst en geïnstalleerd en het water kan erin. Zorg er als eerste voor dat de spa van binnen volledig schoon is. Doordat de meeste modellen eerst een tijd in een magazijn hebben gestaan, kan het soms voorkomen dat er nog wat vuil aan de binnenkant aanwezig is. Is alles schoon? Dan kunt u nu de spa vullen.

Leg de tuinslang niet zomaar in de spa

Het lijkt de juiste manier: de tuinslang in de spa leggen en de kraan opendraaien. Het nadeel hiervan, is dat vuil in de leidingen blijft zitten. Wanneer de pomp gaat filteren, belandt dit in uw net gevulden schone spa. Leg daarom de slang in het filterhuis. Zo spoelt u de volledige leidingen schoon en blijft er geen lucht achter in de pompen. Laat hier ongeveer 50 liter water doorheen lopen en haal dit vervolgens uit de spa. Nu kunt u beginnen met vullen.

Onze Caldera spa’s worden in de fabriek gevuld en getest. Daarom kan er voor een langere tijd water in de leidingen hebben gezeten. Daarom adviseren we deze manier van vullen.

Schermafbeelding 2019-08-24 om 15.11.17

Jacuzzi vullen met grondwater? Nooit doen!

Uw spa vullen met grondwater kan sneller gaan, maar we raden aan om dit nooit te doen. Grondwater bevat namelijk ijzer, wat ervoor zorgt dat onderdelen gaan roesten. Na een korte tijd zullen bepaalde onderdelen het dan ook gaan begeven. Verder kan het water na verloop van tijd bruin worden, wat niet te verhelpen is met waterbehandeling. We raden te allen tijde leidingwater aan voor het vullen van de spa.

Hoe blijft een spa na het vullen schoon?

Door gebruik te maken van de juiste onderhoudsproducten, kunt u het water schoonhouden. Dit is niet alleen belangrijk voor het doden van bacteriën, maar ook voor het verlengen van de levensduur van uw spa. Onderdelen gaan langer mee en bacteriën krijgen niet de kans om deze aan te tasten. Lees hier meer over spa onderhoud.