Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Spa afdekken
Spa aan laten staan
Laat alles zien

Een jacuzzi in de winter gebruiken? Dat kan, maar daarbij moet u wel met een aantal punten rekening houden. De belangrijkste punten leest u op deze adviespagina, zodat u met koud weer gewoon kunt genieten in uw eigen buitenspa. Wanneer u dit goed doet, zullen de stroomkosten van uw buitenspa niet veel hoger zijn dan tijdens warmere periodes.

Dek uw buitenspa goed af in de winter

Een goede afdekking zorgt ervoor dat de warmte in uw buitenspa blijft. Tijdens het gebruik haalt u de afdekking eraf, maar zorg er vooral in de winter voor dat deze er meteen weer opgaat wanneer u uit de spa stapt. Zo verliest u niet onnodig warmte en blijven de stroomkosten lager.

Advies: let bij een spa cover niet alleen op de dikte ervan, maar ook op de isolatiewaarde. Een dikkere spa afdekking is niet altijd een betere.

spa in de winter

Jacuzzi leeg laten lopen in de winter?

Wanneer u de jacuzzi uitzet, koelt het water af en bestaat de kans dat het bevriest. Hierdoor kunnen zowel de kuip als de techniek (bijvoorbeeld pompen) beschadigen. Wanneer u de jacuzzi aan laat staan, kan het water niet bevriezen en zal er dus ook niks kapot gaan. Als u ervoor kiest om de verwarming alsnog uit te zetten, is het belangrijk om het water uit de spa te laten lopen. Er mag dan geen water meer overblijven. Wanneer dit wel overblijft, bestaat ook dan de kans dat er dingen kapot vriezen. Ons advies zou eerder zijn om te temperatuur laag te zetten (bijvoorbeeld 15/20 graden Celsius).

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer