Ma t/m Vr 9:00 - 17:30 | Za 9:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Jacuzzi plaatsen
Jacuzzi buiten installeren
Beste ondergrond

Een buitenspa plaatsen en installeren? Wij leggen u uit hoe dit werkt en waar u op moet letten. Er zijn namelijk een aantal punten die erg belangrijk zijn. Welke punten dat zijn? Dat leest u hieronder. Onze specialist geeft advies en tips, zodat er geen fouten worden gemaakt. Wanneer wij onze Caldera spa’s plaatsen, doen wij zelf vaak de installatie.

buitenspa-met-kraan

Jacuzzi plaatsen met een hijskraan

Een jacuzzi plaatsen op de gewenste plek gebeurt meestal met een hijskraan, tenzij de plek makkelijk bereikbaar is met een aanhanger. Vaak moet een buitenspa in de achtertuin komen en wordt het daarom met een hijskraan over het huis of schutting getild.

Met een hijskraan is het mogelijk om de jacuzzi meteen op de gewenste plek te zetten, waarna het aangesloten kan worden.

Jacuzzi buiten installeren: waar op letten?

Wanneer u uw jacuzzi buiten installeert is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Het eerste punt is privacy; het is wel zo fijn om beschut te zitten, bijvoorbeeld achter een schutting of onder een overkapping. Op de plek waar de buitenspa staat, is het handig om er wat ruimte omheen te hebben, voor onderhoud en reparaties. Bij de installatie is het noodzakelijk dat er stroom aanwezig is: een volledige groep 230v of krachtstroom (400v).

De beste ondergrond voor een buitenspa

Een stabiele ondergrond is essentieel voor het plaatsen van een buitenspa. Een zachte ondergrond, zoals gras of zand, is niet geschikt. De kans op wegzakken is dan erg groot. Een betere plek is op tegels, klinkers, een betonnen ondergrond of een houten vlonder. Dit moet dan wel 100% waterpas zijn.

Let op: Een houten vlonder kan bij regen erg glad worden. Daardoor wordt de kans op uitglijden groot.

spa-geplaatst