Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Jacuzzi buiten installeren
Jacuzzi plaatsen
Beste ondergrond
Aansluiting
Laat alles zien

Een buitenspa plaatsen en installeren? Wij leggen u uit hoe dit werkt en waar u op moet letten. Er zijn namelijk een aantal punten die erg belangrijk zijn. Welke punten dat zijn? Dat leest u hieronder. Onze specialist geeft advies en tips, zodat er geen fouten worden gemaakt. Wanneer wij onze Caldera spa’s plaatsen, doen wij zelf vaak de installatie.

Jacuzzi buiten installeren: waar op letten?

Wanneer u uw jacuzzi buiten installeert is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Zo zorgt u ervoor dat u volledig voorbereid bent. De belangrijkste punten zijn:

  • Privacy: het is wel zo fijn om beschut te zitten, bijvoorbeeld achter een schutting of onder een overkapping.
  • Ruimte: houd wat ruimte vrij aan de zijkanten van de spa. Dit maakt het makkelijker om er omheen te lopen of onderhoud/reparaties uit te voeren.
  • Stroomkabel: Zorg dat er een rechtstreekse kabel vanaf de meterkast aanwezig is. Dit is een volledige groep 230v of krachtstroom (400v), afhankelijk van de spa.

buitenspa-met-kraan

Jacuzzi plaatsen met een hijskraan

Een jacuzzi plaatsen op de gewenste plek gebeurt meestal met een hijskraan, tenzij de plek makkelijk bereikbaar is met een aanhanger. Vaak moet een buitenspa in de achtertuin komen en wordt het daarom met een hijskraan over het huis of schutting getild.

Met een hijskraan is het mogelijk om de jacuzzi meteen op de gewenste plek te zetten, waarna het aangesloten kan worden.

De beste ondergrond voor een buitenspa

Een stabiele ondergrond is essentieel voor het plaatsen van een buitenspa. Een zachte ondergrond, zoals gras of zand, is niet geschikt. De kans op wegzakken is dan erg groot. Een betere plek is op tegels, klinkers, een betonnen ondergrond of een houten vlonder. Dit moet dan wel 100% waterpas zijn.

Let op: Een houten vlonder kan bij regen erg glad worden. Daardoor wordt de kans op uitglijden groot.

spa-geplaatst

Aansluiting van stroomkabels

Zoals hierboven genoemd is het belangrijk dat voor de installatie een stroomkabel aanwezig is. Afhankelijk van de spa is dit 230v (volledige groep) of 400v (krachtstroom | 3x 16A). Deze kabel wordt rechtstreeks vanaf de meterkast getrokken. Zorg dat de afstand tussen de meterkast en de spa niet te groot is, om spanningsverlies – en daarmee defecten in de spa – te voorkomen. Lees hier meer over de stroomvereisten.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie en advies over het plaatsen van een jacuzzi? Neem dan gerust contact met ons op.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer