Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer
Wat doet een winterzeil?
Voordelen winterafdekking
Eigenschappen winterzeil
Eigenschappen winternet
Laat alles zien

Een zwembad winterafdekking wordt normaal gesproken één keer per jaar geplaatst en één keer per jaar weer verwijderd. Door het plaatsen van een zwembad winterafdekking heeft u als voordeel dat het onder andere bladval in uw bad voorkomt. Er zijn 2 soorten winterafdekkingen, namelijk een winternet voor zwembaden en volwaardige winterafdekkingen. Deze worden gebruikt voor het winterklaar maken van uw zwembad. In de zomer is het ook belangrijk om uw zwembad af te dekken. Dit kan met een zomerafdekking.  Liever minder werk met afdekken? Dan kunt u ook een zwembad lamellendek laten inbouwen.

Wat doet een winterzeil voor zwembaden?

Een winternetafdekking voorkomt alleen maar dat er blad en ander vuil in uw bad komt en een volwaardige winterafdekking zorgt er tevens voor dat er tijdens de maanden waarin u het bad niet gebruikt minder kans is op algen en bacteriënvorming in uw bad, doordat er geen licht bij het water komt. U heeft in het voorjaar minder werk voordat u uw bad kunt gebruiken. Het is wel aan te raden om alsnog overwinteringsvloeistof aan uw bad toe te voegen.

Voordelen van zwembad winterafdekking op maat

Bij Rhodos werken we veel met maatwerk zwembad winterafdekkingen. Omdat ieder zwembad anders is en er vaak specifieke behoeften zijn bij de aanschaf van een winterafdekking, vinden wij dit heel belangrijk. Ook is er bij maatwerk de keuze uit verschillende diktes, kleuren en afwerkingen.

Meer informatie aanvragen
zwembadafdekking winter

Eigenschappen van een zwembad winterzeil

De ondoorzichtige winterafdekking is een synthetisch membraan die het mogelijk maakt het zwembad te laten overwinteren, vermijdt dat vuil van buitenaf binnendringt en behoudt de waterkwaliteit. Een zwembad winterzeil maakt het ook mogelijk de fotosynthese te vermijden. Hierdoor krijgen algen geen kans om te groeien. De waterdichte winterafdekkingen worden bevestigd d.m.v. brons in huls, piketjes en sandow. Wanneer de afdekking weggenomen wordt, wordt het opgevouwen en bewaard in een ruimte buiten het bereik van licht en vocht. Zo voorkomt u dat er schimmels op uw winterzeil komen.

Eigenschappen van een zwembad winternet

De filterende winternet afdekking is een geweven net van polyethyleen die het mogelijk maakt het zwembad te laten overwinteren en vervuiling van het water met bladeren voorkomt, wat het onderhoud tijdens de overwintering beperkt. De afdekkingen worden bevestigd d.m.v. brons in huls, piketjes en sandow. Wanneer de winternet afdekking van het zwembad wordt gehaald, moet deze opgeborgen worden in een vochtvrije ruimte, om schimmel te voorkomen. Het voordeel van een winternet is dat het veel lichter is dan een winterzeil.

Morgen, zaterdag 13 april, organiseren wij ons inspirerende World of Wellness event. Kom jij ook? Lees hier meer