Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
Zonnebanklampen icon

Zonnebank advies

Bekijk alle onderwerpen

Werking van zonnebanklampen

Zonnebanklampen vervangen
Hoe werkt bruining?
Voordelen zonnebanklampen
Laat alles zien

Zonnebanklampen zijn het belangrijkste onderdeel van uw zonnebank. Het UV-licht zorgt voor een natuurlijke bruining, maar heeft ook een maximale levensduur. Hoelang dat is? Dat wordt hieronder uitgelegd. Allereerst is het goed om te weten welke type zonnebanklampen er zijn.

Type zonnebanklampGemiddelde levensduur
Normale zonnebank lamp500 uur of 5-7 jaar
High-intensive zonnebank lamp500 uur of 5-7 jaar

Let op: de uiteindelijke levensduur kan afwijken van de gemiddelde levensduur.

Wanneer zonnebanklampen vervangen?

Wanneer een zonnebank plotseling uitvalt, moet het vervangen worden. Maar ook wanneer u het gevoel heeft dat de lamp wel heel lang in de zonnebank zit, is het verstandig om eens naar nieuwe lampen te kijken. Het kan namelijk zijn dat de werking minder is geworden, doordat ze al te lang in de zonnebank zitten.

Tip: twijfelt u of de lamp wel kapot is? Wissel hem eens om met een andere lamp. Werkt hij weer? Dan ligt het aan de zonnebank starter.

zonnebanklampen

Hoe werkt bruining van de huid?

Door UV-A licht veranderen in de huid voorkomende pigmenten spontaan van kleur. Bijkomend stimuleert UV-B de nieuwe vorming van pigmentkorreltjes, die geleidelijk tot aan de oppervlakte van de huid rijzen. Door UV-A worden ook deze nieuwe pigmenten gekleurd en krijgt men een diepe en langer aanhoudende bruining. Bovendien zorgt UV-B voor een verdikking van de opperhuid. Dit geeft ons een natuurlijke bescherming tegen het licht. Wie al bruiner is door de zonnebank, verbrandt minder snel in de zomerperiode: een ware huidbescherming!

Voordelen van goede zonnebanklampen in uw zonnebank

Zonnebanklicht zorgt voor ontspanning en stimuleert de aanmaak van vitamine D. Vitamine D geeft u een vitaler gevoel en zorgt voor een betere weerstand. Hierdoor bent u minder vatbaar voor bijvoorbeeld neusverkoudheid. Daarnaast produceert u endorfine, wat gezien wordt als een ‘geluksstofje’.

500 uur of 5 tot 7 jaar gebruik gemaakt van uw zonnebank lampen? Dan is het tijd voor nieuwe lampen. In onze winkel in Oldebroek hebben we alle soorten en maten op voorraad, van het merk Maxlight. Een betrouwbaar merk waar wij goede ervaringen mee hebben. Dit merk past in alle Hapro zonnebanken en professionele zonnebanken.