Ma: 11:00 - 17:30 | Di-Vr: 09:00 - 17:30 | Za: 09:00 - 17:00 0525 - 63 16 18
10 zonnetips icon

Zonnebank advies

Bekijk alle onderwerpen

10 zonnebank tips voor de eerste keer

Huidtabel
10 zonnebank tips
Laat alles zien

Zonder zonnebank advies onder de zonnebank gaan is niet verstandig. Er zijn namelijk een aantal punten waar u rekening mee moet houden. Onze specialisten geven u advies over het gebruik en het krijgen van die perfecte bruine tint. Hieronder staan 10 punten waar u op moet letten, zodat u veilig onder de zonnebank gaat. Ook hebben wij een huidtabel gemaakt, zodat u kunt zien welk huidtype bij u past. Let er wel op dat niet alle zonnebanklampen hetzelfde werken.

Huidtype tabel voor het gebruik van een zonnebank

BruiningservaringVaak voorkomend uiterlijkZonnebank advies (in minuten)*
Wordt nauwelijks bruin (1)Zeer lichte huid, vaak met sproeten, rossig of licht-blond haar en blauwe ogenMaximaal 5 minuten
Wordt gematigd bruin (2)Lichte huid, blond haar en lichte ogen5 – 15 minuten
Wordt makkelijk bruin (3)Licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar en vaak donkere ogen15 – 20 minuten
Wordt snel en goed bruin (3)Getinte tot donkere huid, donker haar en donkere ogenMaximaal 25 minuten

* = Dit zijn adviezen en dus niet bindend. Bekijk goed wat voor u uiteindelijk het beste werkt.

10 zonnebank tips voor de eerste keer

  1. Bepaal aan de hand van uw huidtype of en hoelang het verstandig is om onder de zonnebank te gaan. Wij adviseren bij een gevoelige huid niet langer dan 5-10 minuten te liggen.
  2. Kinderen onder de 16 raden wij het af om gebruik te maken van de zonnebank. Ook mensen met huidtype 1 raden we aan voorzichtig te zijn. Bekijk eerst wat uw huid kan verdragen.
  3. Wanneer u huidaandoeningen heeft, vraag dan eerst aan uw arts of het verstandig is. Heeft u psoriasis of acne? Dan kan het UV-licht een positief effect op uw huid hebben.
  4. Krijgt u een allergische reactie van het UV-licht? Stop dan met het gebruik van een zonnebank of neem contact op met uw arts.
  5. Wij raden het aan om uw sierraden en cosmetica af te halen voordat u gebruik maakt van de zonnebank. Zo voorkomt u dat er ongewenste reacties optreden.
  6. Sommige medicijnen werken niet goed in combinatie met UV-licht. Lees eerst de bijsluiten of neem bij twijfel contact op met uw arts.
  7. Draag een daarvoor bedoelde zonnebankbril om uw ogen te beschermen tegen het UV-licht. Teveel licht kan uw ogen schaden. Dit geldt zeker wanneer u een oogoperatie heeft ondergaan.
  8. Gebruik na de zonnebank een vochtinbrengende crème, nadat u heeft gedoucht. Zo wast u resten van uw lichaam af en zorgt u voor de beste huidverzorging.
  9. Krijgt u blaren of ontstekingen als gevolg van het gebruik van de zonnebank, dan adviseren we om contact op te nemen met uw arts.
  10.  We adviseren om maximaal een maal per dag en maximaal 50 keer per jaar gebruik te maken van de zonnebank. Vermijd veelvuldig verbranden.